Unapređenje poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja u Somboru

Unapređenje poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja u Somboru

Na teritoriji grada Sombora održan je tematski sastanak posvećen mogućnostima unapređenja poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja. Sastanku su prisustvovala odeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave grada Sombora, zatim PSSS „Sombor“, kao i sekretari seoskih i gradskih mesnih zajednica.

 

Unapređenje poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja u Somboru - © Agromedia

Direktor Vladimir Sabadoš i savetodavac PSSS „Sombor“ Zvonko Džeba razgovarali su o konkursima Ministarstva za poljoprivredu Republike Srbije i Sekretarijata za poljoprivredu AP Vojvodine. Poljoprivrednim proizvođačima se putem konkursa nude mogućnosti prijave za dodelu bespovratnih ili kreditnih sredstava po izuzetno povoljnim uslovima radi unapređenja poljoprivredne proizvodnje.
 

Ove godine dodatni podsticaji za poljoprivrednike u Kikindi

Predmet razgovora bio je i IPARD donatorski program, koji bi mogao da se koristi kao instrument za pretpristupnu pomoć u oblasti ruralnog razvoja za programski period od 2014. do 2020. godine.
 

Slabo interesovanje za zakup poljoprivrednog zemljišta u Kanjiži

Sekretari mesnih zajednica preuzeli su i ankete koje imaju obavezu da popune i predaju do 20. januara 2020. godine. Ankete će poslužiti za formiranje baze podataka o poljoprivrednim gazdinstvima na teritoriji ovog grada.
 

Unapređenje poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja u Somboru - © Agromedia

Anketa je sveobuhvatna, sadrži pitanja o veličini poljoprivrednih gazdinstava, navodnjavanju, mogućnostima navodnjavanja, interesovanju za proizvodnju određenih poljoprivrednih kultura, stočarstvu, ribnjacima i informisanosti poljoprivrednih proizvođača.
 


Unapređenje poljoprivredne saradnje sa Rusijom

Pored ovog, prošle nedelje održan je i sastanak sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine, Vukom Radojevićem, koji je posetio Sombor

Na sastanku je bilo reči o podršci i mogućim podsticajnim sredstvima koja će Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine dati lokalnoj samoupravi u Somboru i malim poljoprivrednim proizvođačima.
 


Kikinda: Završena obuka za žene iz seoskih sredina

Pokrenuta su i pitanja edukacije poljoprivrednih proizvođača, rekonstrukcije mosta „Šmaguc“ kod Bačkog Monoštora i uklanjanje divljih deponija sa parcela državnog poljoprivrednog zemljišta putem projektnog apliciranja


 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica