Traktorima na ulice – poljoprivrednici nezadovoljni cenom goriva

Traktorima na ulice – poljoprivrednici nezadovoljni cenom goriva

Članovi Nacionalne asocijacije poljoprivrednika Srbije (NAPS), organizovali su danas protestnu vožnju zbog visoke cene naftnih derivata. Poljoprivrednici su izašli sa svojim traktorima na ulice, a predsednik uduženja Jovica Jakšić ističe da nisu blokirali puteve.

Ilustracija: Traktor - © Pixabay

Članovi ovog udruženja su sa preko 1.500 traktora izašli na ulice kako bi izrazili nezadovoljstvo visokom cenom goriva. U Bavaništu je bilo preko 100 traktora, a odziva je bilo i u Banatu, Sremu, Braničevskom okrugu i Centralnoj Srbiji.

Izašli smo na sat vremena na protestnu vožnju, samo da pokažemo koliko je nas nezadovoljno cenom goriva i samom situacijom u poljoprivredi, jer ovo što se dešava je nedopustljivo i neprihvatljivo i ne donosi  nikakav boljitak tako da je upitan sam ostanak poljoprivrednika u Srbiji“, rekao je za portal AGROmedia, Jovica Jakšić, predsednik NAPS-a.

Prostest je upućen Ministarstvu poljoprivrede i Vladi Republike Srbije, a kako bi se rešilo pitanje cene naftnih derivata i same poljoprivredne proizvodnje.

Mi smo bili maksimalno korektni, nismo hteli da blokiramo puteve, očekujemo da i prema nama budu korektni i da nam izađu u susret i da razgovaraju sa nama“, objašnjava Jovica.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica