Srpske kompanije visokokvalitetne hrane prvi put na Belgrade Food Show-u

Srpske kompanije visokokvalitetne hrane prvi put na Belgrade Food Show-u

Belgrade Food Show će danas i sutra predstaviti najkvalitetniju hranu srpskog tržišta u hotelu Crown Plaza u Beogradu.

Belgrade Food Show 2018 © Agromedia

Danas i sutra će u hotelu Crown Plaza više od 80 izlagača iz industrije voća, povrća, mesa i mlečnih proizvoda predstaviti svoje visokokvalitetne proizvode na prvom Beogradskom sajmu srpske hrane.

Ovaj događaj je omogućio izlagačima da dođu do novih prodajnih ugovora, razviju nova poslovna partnerstva i identifikuju investicione mogućnosti.

“Od kada sam stigao u Srbiju, impresioniran sam koliko hrana ima veliku ulogu u srpskom društvu”, rekao je Kajl Skot, ambasador SAD u Srbiji. “Građani Srbije su ponosni na svoju hranu i vrlo su kreativni i inovativni pri eksperimentisanju sa visokokvalitetnim, prirodnim proizvodima Srbije. Vreme je da više ljudi širom sveta to prepozna i sazna koje prehrambene proizvode vrhunskog kvaliteta Srbija prozvodi” dodao je.

“Ovaj događaj je ključan za promociju ogromnog potencijala naše prehrambene industrije, rekao je Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović. “Pored izvoza domaćih sirovina, mnogo je važnije za Srbiju da koristi ove resurse za razvoj proizvoda visokog kvaliteta i da ih izvozi kao srpske brendove. Tako ćemo svi u lancu vrednosti imati mnogo više koristi. Zbog toga će se Ministarstvo poljoprivrede fokusirati na podršku inicijativama koje čine srpsku prehrambenu industriju konkurencijom”, objasnio je Branislav Nedimović.

Belgrade Food Show ©Argomedia

USAID je podržao Belgrade Food Show kroz Projekat za konkurentnu privredu vredan 12.000.000$. Projekat podržava napore koji jačaju srpsku prehrambenu industriju, posebno u domenu voća i povrća. Program podrške je kreiran tako da može da se preslika i time poveća konkurentnost i izvozni potencijal celog sektora. Asocijacija za promociju srpske hrane je partner Projekta u kreiranju održive platforme za promociju srpskih proizvoda i pozicioniranje kao regionalnog lidera u visokokvalitetnoj prehrambenoj industriji.


Pored povećane prodaje i podsticanja partnerstva, Belgrade Food Show nudi stručno-edukativna izlaganja i omogućava kompanijama pristup ekspertima iz ovog sektora i informacijama koje pomažu unapređenje poslova i pristup novim tržištima.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica