Sada sve o trgovini biomasom možete naći na jednom mestu

Sada sve o trgovini biomasom možete naći na jednom mestu

U Privrednoj komori Srbije predstavljena je prva onlajn platforma za trgovinu biomasom „Zelena energija“ u Srbiji. Ova platforma, koja je počela sa radom proteklih dana, ima za cilj da uspostavi standarde, olakša trgovinu i objedini ponude biomase u našoj zemlji.
 

Onlajn platforma za biomasu - © Pixabay

U okviru portala, kako je rečeno na predstavljanju, omogućena je prva onlajn trgovina u Srbiji različitim vrstama biomase, a do kraja godine trebalo bi da se obavljaju i finansijske transakcije.

Naglašeno je i da je portal „Zelena energija“ kreiran i kao informacioni portal koji sadrži vesti o obnovljivim izvorima energije (OIE) i energetskoj efikasnosti, zakone, podzakonske akte, propise, standard, kao i nadležnosti institucija, projekte i izvore finansiranja, ali i stručne radove i baze učesnika na tržištu, oglase i druge informacije važne za poslovanje u Srbiji u tom sektoru.

Portal je deo Projekta „Smanjenje barijera za ubrzani razvoj tržišta biomase u Republici Srbiji“, koji se finansira iz sredstava Globalnog fonda za životnu sredinu (GEF), a realizuju ga UNDP, Ministarstvo rudarstva i energetike i Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije.

Izvor: RTV

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica