„Ravnomerno snošenje troškova“- rešenje problema malinara

„Ravnomerno snošenje troškova“- rešenje problema malinara

Na sastanku ministra poljoprivrede i malinara dogovoreno je da će Ministarstvo „obezbediti komunikaciju“ između proizvođača i hladnjačara u cilju „ravnomernog snošenja troškova“, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

 

Malina - © Pixabay

Sastanku su prisustvovali predstavnici Udruženja „Limska dolina“ iz Prijepolja, „Limska dolina“ iz Priboja i predstavnici Udruženja poljoprivrednih proizvođača iz Užica.

Ministar je istakao spremnost nadležnog ministarstva da pomogne u snižavanju troškova proizvodnje maline kroz sistem subvencija i nabavku repromaterijala. Iz ovog ministarstva očekuje se, da će značajnu ulogu imati i Nacionalni savet za malinu, koji će za zadatak imati utvrđivanje proizvođačke cene, cenu koštanja proizvodnje za različite krajeve Srbije i krajnje izvozne cene crvenog zlata. 

Takođe, jedan od zadataka biće da se zajedničkim naporima obezbedi investitor za izgradnju prerađivačkih kapaciteta u ovom delu zemlje radi sigurnijeg plasmana maline rečeno je u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica