Raspisan novi KONKURS za manifestaciju Miholjski susret sela

Raspisan novi KONKURS za manifestaciju Miholjski susret sela

Ministarstvo za brigu o selu danas je zvanično raspisalo još jedan javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava, i to za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“.

Za ovaj program u budžetu Republike Srbije opredeljeno je ukupno 43 miliona dinara, a maksimalan iznos koji se odobrava po jednoj prijavi iznosi 500 hiljada dinara.

Кonkurs traje do 29. aprila 2022. godine.

,,Bez ikakve sumnje sela Srbije su dana, a to su bila i juče i ostaće najvitalniji deo Srbije. Sve dobro, sve snažno upravo stiže iz tih sela.“, kaže Milan Krkobabić

U 2021. godini za ovaj program izdvojeno je 30,5 miliona dinara i 68 jedinica lokalnih samouprava dobile su sredstva za održavanje ove manifestacije u svojim selima.

Čak 961 selo se takmičilo i družilo u najrazličitijim disciplinama, a o tome koliko je ova manifestacija naišla na izuzetno pozitivan prijem svedoči broj od oko 100.000 učesnika i posetilaca. Uloga Ministarstva za brigu o selu i ministra Milana Krkobabića je od ključne važnosti za razvoj kulturno umetničkog života u selima.

,,Ova inicijativa je sjajna. To je potrebno i mladima i starima. Starima da se podsete nekih vremena kada su oni bili aktivni i kada je bilo više ljudi na selu. A mladima da im se prenese tradicija i zanati. Poenta manifestacije je da selo oživi. To je cilj, i ako uspemo da ova manifestacija postane tradicionalna – da svake godine neko drugo selo bude domaćin i svi gotsujemo kod njega, mislim da će to biti veliki useh.“, kaže Jelena Petrović, VD direktorka turističke organizacije Golubac

,,Ja smatram da je podrška Minstarstva za brigu o selu i te kako važna za očuvanje sela i za socijalnu uključenost seoskog stanovništva u socijalni život. Ovo nije prvi primer saradnje naše opštine sa Ministarstvom za brigu o selu, s obzirom na to da smo takođe dobili sredstva za kupovinu seoskih kuća.“,  kaže Marija Milenković, pomoćnica predsednika Opštine Paraćin

Jednodnevna ili višednevna manifestacija može se održati u svim naseljenim mestima – selima na teritoriji Republike Srbije (izvan gradskih, opštinskih sedišta i prigradskih naselja).

Podnosilac prijave na javni konkurs su jedinice lokalne samouprave sa čitave teritorije Republike Srbije, koje same osmišljavaju program trajanje i mesto održavanja za manifestaciju „Miholjski susreti sela“, Predviđeno je da se manifestacije održavaju od 28. juna do 1. decembra 2022. godine. A za sve vas koji niste imali prilike da vidite kako to izgleda prenosimo vam delić atmosfere Miholjskih susreta sela od prošle godine.


Podsetimo iz budžeta Republike Srbije za program za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“ opredeljeno je ukupno 43 miliona dinara, a maksimalan iznos koji se odobrava po jednoj prijavi iznosi 500 hiljada dinara.

Кonkurs traje do 29. aprila 2022. godine.

,,Davno sam čuo izreku našeg uvaženog pesnika – dok je sela i seljaka, Srbija će biti jaka.“, kaže ministar Krkobabić


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica