Rafovi sa šećerom PRAZNI, a šta je sa CENOM?!

Rafovi sa šećerom PRAZNI, a šta je sa CENOM?!

Ovih dana šećer u pakovanju od kilograma ne možete naći na rafovima u marketima i prodavnicama. Problem nemaju oni koji imaju gde da stave džak, ali taj šećer je skuplji, ne samo zbog količine nego i po kilogramu. Malih pakovanja skoro da nema u prodaji. Bojan Stanić iz Privredne komore Srbije kaže za RTS da ne može doći do nestašice šećera, ali da je činjenica da mora doći do rasta cene.

sipanje đećera na gomilu

Šećera ima i nema. Nema ga u mnogim gradovima, javljaju gledaoci RTS-a, a u samom Beogradu teško se pazari na periferiji, i u malim, ali i u radnjama trgovinskih lanaca. Lakše je pronaći velika, skuplja pakovanja.

Agrarni analitičar Milan Prostran smatra da očas zavlada panika ako nešto poskupi, ograniči se prodaja ili ga nema. Potrebno je odmah intervenisati iz robnih rezervi ili dozvoliti slobodno formiranje cena, kaže Prostran, jer šećer i nije najvažnija životna namirnica.

Ministarstvo poljoprivrede je saopštilo da šećera ima na tržištu u apsolutno dovoljnim količinama i da je snabdevanje potpuno stabilno. Najavljuju pojačanu kontrolu inspekcije kako bi se sprečile zloupotrebe ili preprodaje pakovanja šećera od kilogram po cenama višim od Vladine uredbe.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica