Protest UPOZORENJA u Bavaništu: “Učestvujemo na licitacijama, a ne obrađujemo ni HEKTAR državne ZEMLJE”

Protest UPOZORENJA u Bavaništu: “Učestvujemo na licitacijama, a ne obrađujemo ni HEKTAR državne ZEMLJE”

U četvrtak 11.3.2021. održan je protest upozorenja u Bavaništu, nastao zbog nezadovoljstva poljoprivrednika koji učestvuju na licitacijama državnog poljoprivrednog zemljišta. 

Kako saznajemo, glavni povod je jedan od rezultata licitacija, gde je građanin starosti 80 godina uspešno izlicitirao zemlju na 15 godina. Učesnici protesta pored iskazanog nezadovoljstva pozivaju i traže da se u većoj meri pruži podrška mladim poljoprivrednicima.

“Došlo je do licitacije gde je čovek koji ima 80 godina izlicitirao ponudu na 15 godina, dao ponudu preko 8 000 000 dinara, a na svom poljoprivrednom gazdinstvu nema nijednu poljoprivrednu mašinu, niti se ikad bavio poljoprivredom”, navodi Jovica Jakšić, predsednik Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije.

Kako objašnjava, u Bavaništu većina poljoprivrednika koji učestvuju na licitacijama ne obrađuju državno poljoprivredno zemljište, i to je jedan od vodećih razloga da se pokaže nezadovoljstvo.

“Vidimo ovde koliko ima mladih ljudi koji žele da rade, ali im se ne pruža šansa, pošto nemaju zemlju”, ukazuje Jakšić.

Jakšić navodi da prvi protest ima za cilj da upozori i ukaže na situaciju u Bavaništu. Takođe, poziva nadležne da reaguju na navedeni slučaj.

Sagovornici: Jovica Jakšić, NAPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica