Projekti iz oblasti poljoprivrede ušli u uži izbor za investiciju godine

Projekti iz oblasti poljoprivrede ušli u uži izbor za investiciju godine

Deveti put zaredom portal eKapija dodeljuje nagradu za investiciju godine u Srbiji – Aurea 2017. U uži izbor za tu nagradu ušlo je 8 projekata koji su se najbolje rangirali po tri kriterijuma: inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal. Za nagradu za investiciju godine takmičiće se i projekti iz oblasti poljoprivrede.
 

Projekti iz oblasti poljoprivrede ušli u uži izbor za naragu za investiciju godine u Srbiji - © Pixabay

Projekti iz oblasti poljoprivrede koji su ušli u uži izbor su jedinstvena tehnološka platforma AgriSens beogradske kompanije Logit Solutions, koja služi za obradu snimaka i analizu podataka sa poljoprivrednih površina, i prva društvena tržnica organske hrane OrganicNet, novosadske kompanije Eton digital.

Ostali finalisti nagrade Aurea 2017. su prva srpska fabrika LED sijalica Weiss Light, inteligentni mobilijar na solarnu energiju PetroSOLAR, internet platforma za telemedicinu VisMedic, mašina za dekarbonizaciju SUS motora vodonikom Hydrogen Technologies, primena najbolje prakse u izgradnji MHE Beli kamen Elektrovat i električni bicikl Archont OnoBikes.

O izboru laureata prestižnog priznanja odlučivaće stručni žiri, a svoj glas mogu da daju i posetioci sajta aurea.rs glasanjem putem interneta koje je počelo juče. Glasanje na zvaničnoj stranici trajaće do 30. marta.

Osim glavne nagrade, eKapija će dodeliti i dva specijalna priznanja: za inovativnost i društvenu korisnost.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica