Požarevac podstiče poljoprivrednu proizvodnju

Požarevac podstiče poljoprivrednu proizvodnju

Preko Budžetskog fonda za poljoprivredu, Požarevac će ove godine pomoći poljoprivrednicima sa 50 miliona dinara. U prošloj godini preko 200 poljoprivrednika iskoristilo je takvo sufinansiranje.
 

Požarevac podstiče poljoprivrednu proizvodnju - © Pixabay

Jedan takav primer je Ivan Vučković iz Lučice kod Požarevca koji je podigao je kredit, stavio kuću pod hipoteku, a deo sredstava od 500.000 dinara dobio je iz Budžetskog fonda za poljoprivredu grada Požarevca. Na ovaj fond oslanjao se do sada više puta.

Pored Ivana još preko dve stotine poljoprivrednika sa područja grada Požarevca prošle godine je dobilo subvencije iz gradskog fonda za poljoprivredu. Godine 2016. grad je za pomoć poljoprivrednicima izdvojio preko 30 miliona dinara. Ove godine planirano je više od 50 miliona.

Kako kaže Aleksandar Stojanović, direktor PSSS Požarevac uslovi za kupovinu mehanizacije za 2017. godinu su povoljniji u odnosu na proteklu godinu. Kao i prošle godine ulaže se i u razvoj voćarstva, povrtarstva i plasteničke proizvodnje. Ovo su neke osnovne ideje za osnaživanje primarne poljoprivredne proizvodnje u Požarevcu.

Izvor: RTS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica