Povećani izvoz govedine u Tursku nova šansa za naše proizvođače

Povećani izvoz govedine u Tursku nova šansa za naše proizvođače

Da li povećanje izvoznih kvota govedine za Tursku predstavlja novu šansu za naše proizvođače? Između Srbije i Turske sklopljen je novi ugovor o izvozu govedine.

Govedina © Pixabay

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sastao se u Ankari sa turskim kolegom Bekirom Pakdemirlijem, sa kojim je dogovorio proširenje saradnje i trgovine poljoprivrednim proizvodima, pri čemu je od najvećeg značaja za našu zemlju izvoz goveđeg mesa.

Kako je navedeno u izveštaju Ministarstva, dosadašnja kvota od 5000 tona ispunjena je za samo četiri meseca, te je ministar Nedimović sa svojim kolegom u Ankari dogovorio povećanje kvote za 40 odsto.

Postignuti dogovor će samo po osnovu goveđeg mesa povećati izvoz mesa u Tursku, i to sa trenutnih 25 na gotovo 35 miliona evra.

Stekovi – najtraženiji i najskuplji komadi goveđeg mesa

Novi pregovori između Srbije i Turske o daljem povećanju kvota i proširenju saradnje u agraru uslediće već sredinom 2019. godine.

Povećana kvota za izvoz govedine u Tursku svakako predstavlja novu šansu za naše proizvođače, koju treba valjano iskoristiti.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica