Poljoprivrednici u trci za nagradu „EY Preduzetnik 2016. godine” u Srbiji

Poljoprivrednici u trci za nagradu „EY Preduzetnik 2016. godine” u Srbiji

Već petu godinu zaredom, revizorsko-konsultantska kompanija „Ernst and Young” (EY) dodeljuje nagradu za „EY Preduzetnika godine”. Ova kampanja ima za cilj da promoviše najuspešnije preduzetnike u našoj zemlji, među kojima ima i poljoprivrednika.
 

Izbor „EY Preduzetnika 2016. godine” - © Pixabay

Za izbor „EY Preduzetnika 2016. godine” prijavilo se 32 kandidata iz 29 kompanija, koje posluju u sedam industrija u 14 gradova Srbije. Ove kompanije zapošljavaju više od 1.500 ljudi.

Svečano proglašenje pobednika biće održano 23. februara u hotelu “Hyatt Regency” u Beogradu, a naš predstavnik će moći da konkuriše za priznanje „EY Svetski preduzetnik godine” i prisustvovaće svečanoj ceremoniji u Monte Karlu u junu 2017. godine.

Među uspešnim preduzetnicima iz oblasti poljoprivrede koji će se takmičiti za nagradu „EY Preduzetnika 2016. godine” su:

Prof. dr Snežana Đorđević i Uroš Đorđević („Agrounik”)

Kompanija „Agrounik” bavi se istraživanjima u oblasti biotehnologije, proizvodnje, distribucije i prodaje mikrobioloških preparata sa primenom u poljoprivrednoj proizvodnji. Ova kompanija u svom proizvodnom asortimanu ima 15 registrovanih proizvoda zaštićenih patentom koji se primenjuju kao biofertilizatori za tretman zemljišta, semena i za folijarnu prihranu, kao i inokulanti za pripremu silaže i prečišćavanje otpadnih voda.

Božidar Aleksandrović (Vinarija „Aleksandrović”)

Oslanjajući se na kraljevsku recepturu čuvenog vina „Trijumf“, koje se proizvodilo na Kraljevom dvoru tridesetih godina 19. veka, Božidar Aleksandrović je 1992. godine otpočeo proizvodnju vina.

Danas porodica Aleksandrović ima vodeću domaću privatnu vinariju, koja se bavi proizvodnjom vina vrhunskog kvaliteta, od ručno ubranog grožđa iz sopstvenih vinograda. Korišćenjem najsavremenije tehnologije, praćenjem svetskih trendova, naučnih saznanja i tradicije, vinarija „Aleksandrović” sa svojih 16 etiketa postala je lider među proizvođačima vina na Balkanu.

Tatjana Todorović („Agrodukat)

Kompanija „Agrodukat”, osnovana 1992. godine, prvobitno se bavila veleprodajom pesticida. Od 2000. godine posluje pod imenom „Agrodukat” i danas se bavi veleprodajom i maloprodajom repromaterijala za poljoprivredupesticida, semenske robe, đubriva, stočne hrane i sitnog alata


Ljiljana Matković („Eko Tim”)

Preduzeće „Eko Tim” d.o.o. počelo je sa radom 1993. godine, a osnovala ga je Ljiljana Matković. Delatnost kompanije je vršenje usluga preventivne sanitarne zaštite, zaštite od svih vrsta štetočina (deratizacija, dezinfekcija, dezinsekcija, fumigacija i dr.), kao i proizvodnja biocidnih preparata protiv glodara. Kompanija „Eko Tim” posluje na tržištu Srbije i Republike Srpske.

Janko Grnja („Agrogrnja”)

Kompanija „Agrogrnja” osnovana je 1996. godine u Pivnicama. Primarna delatnost bila je proizvodnja stočne hrane. Danas se kompanija „Agrogrnja” bavi otkupom i prodajom poljoprivrednih proizvoda, skladištenjem žitarica i uljarica, ugovaranjem poljoprivredne proizvodnje, uvozom, izvozom i posredovanjem u međunarodnoj trgovini u Vojvodini.

Zoran Dunđerski („EKOSAN”)

Kompaniju „EKOSAN” d.o.o. osnovao je 1989. godine mr Zoran Dunđerski. Ova kompanija se bavi sanitarnom zaštitom i proizvodnjom ekoloških sredstava za ličnu zaštitu ljudi i materijalnih dobara za zaštitu od štetnih organizama. „EKOSAN” danas proizvodi oko 120 proizvoda od kojih su svi registrovani i patentirani kao vlasništvo preduzeća.


Više informacija o programu EY Preduzetnik godine možete dobiti na http://www.ey.com/CS/en/Home/Serbia-EoY-candidates 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica