Osnivanje Pokreta poljoprivrednika Srbije: Održan sastanak Inicijativnog odbora

Osnivanje Pokreta poljoprivrednika Srbije: Održan sastanak Inicijativnog odbora

Tema dana u Srbiji je svakako Osnivanje Pokreta poljoprivrednika Srbije: Održan sastanak Inicijativnog odbora. Naime, poljoprivrednici iz svih delova Srbije podržali su inicijativu za osnivanje stranke Pokret poljoprivrednika Srbije sa idejom izlaska na izbore i rešavanja problema u poljoprivredi.

 

 

Oni su na sastanku Inicijativnog odbora u selu Viševac kod Rače ocenili da je poljoprivreda Srbije “devastirana” i optužili Vladu da nije ispunila “brojna obećanja”.

Ideju da osnuju stranku obrazložili su namerom da stvari u poljoprivredi “pokrenu sa mrtve tačke” jer kako su ocenili, “nazad više nema gde”.

Poljoprivrednik Stevo Mišić iz Ravnog sela u opštini Vrbas kazao je da iza odluke o stvaranju stranke stoji želja da se “život na selu učini boljim, da se ne dodje u situaciju da država raspačava zemlju, uvozi mleko, a da mladi napuštaju sela”.

On je naveo da je u prethodnih 30 godina svaka stranka obećavala poljoprivrednicima “kule i gradove” da bi ih po njegovim rečima, po preuzimanju vlasti “zaboravila i ostavila”.

“Ideja je da se napravi stranka koja će sutra da bude parlamentarna i da na legitiman način krenemo u borbu sa ovom vlašću a mogu reći i sa opozicijom”, rekao je Mišić.


Jedan od poljoprivrednika je poručio “ ne želimo više da jedemo hleb od ukrajinskog žita, da jedemo albanski paradajz i pijemo poljsko mleko” već “ da budemo svoj na svome, da hranimo ovaj srpski narod sa našom hranom, a ne tudjom.”

Ivan Naumović iz Srema je upozorio da su sela u Srbiji puna praznih oronulih i kuća na prodaju i pozvao građane da podrže zahteve poljoprivrednika.

“Ako ostanemo bez sela kao baze, u velikom smo problemu”, rekao je Naumović.


Ocenio da je “krajnji momenat da se narod trgne i prepozna ideju Pokreta poljoprivrednika Srbije”.

“Mi smo odlučili da napravimo Pokret koji može da izadje sutra na izbore. Ne vidim svrhu da teramo traktore kada tražimo nešto od države da nam da i da molimo, pa nas oni po običaju, ‘prerade’. Mislim da je pametnije da se uhvatimo u koštac, da se ‘kokamo’ pa šta nam Bog da”, rekao je Aleksandar Babić iz Desimirovca.


On je dodao da najpre treba promeniti vlast.

“Ako mislimo da nešto uradimo, mora da se sruši ova banda. Vlast mora da se menja, sistema mora da se menja”, rekao je Babić.

Izvor: BETA

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica