Osam zainteresovanih za kupovinu PKB-a

Osam zainteresovanih za kupovinu PKB-a

Osam investitora iz Srbije i sveta zainteresovano je za kupovinu Poljoprivredne korporacije Beograd A.D, objavila je juče Radio-televizija Srbije.
 

 Osam zainteresovanih za kupovinu PKB-a - © Pixabay

Pisama su poslali kompanija „El Dahra“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, MK grupa, „Industrija mesa Matijević“, jedno fizičko lice iz Kovina. Zainteresovane su i dve kompanije iz Velike Britanije i po jedna iz Kine i Singapura, ali su njihova pisma sa oznakom tajnosti i ne mogu da im se objave imena.
 

Privatizacija pred vratima „Bele kuće” srpskog agrara

Ministar privrede Srbije, Goran Knežević, rekao je da će model privatizacije i poziv za dostavljanje obavezujućih ponuda uslediti za narednih mesec do mesec i po dana.

Deo građevinskog zemljišta oko Pupinovog mosta, koji spaja Borču i Zemun, biće izuzet i on neće biti predmet privatizacije, objasnio je ministar privrede Goran Knežević.
 

Ministarstvo privrede uputilo 19. januara javni poziv za slanje pisanja zainteresovanih investitora za kupovinu PKB-a - © PKB

Ministarstvo privrede uputilo je 19. januara javni poziv za slanje pisama investitora koji su zainteresovani za učešće u postupku privatizacije PKB Korporacije a.d. Padinska skela. Pored PKB-a, u ovom postupku učestvovaće i četiri zavisna preduzeća – Poljoprivredna avijacija PKB d.o.o, EKO-LAB d.o.o, PKB Agroekonomik d.o.o. i Veterinarska stanica PKB d.o.o.
 

Objavljen javni poziv za privatizaciju PKB-a


Rok za dostavljanje pisama bio je 17. februar 2017. godine. Zainteresovani investitori trebalo je da predlože cenu, model privatizacije, investicioni program, okvirni plan poslovanja i mogući broj zaposlenih.

Izvor: RTS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica