Opština Trstenik raspolaže velikim poljoprivrednim potencijalima

Opština Trstenik raspolaže velikim poljoprivrednim potencijalima

U Stopanji, jednom od najvećih sela opštine Trstenik, prošle nedelje održan je 11. po redu sajam pod nazivom „Seme, rasad, zaštita“. Organizatori su i ove godine bili Zadružni savez Srbije, opština Trstenik i agencija Top Events. Prvi put ove godine bila je izložena i mehanizacija, a organizovana su i stručna predavanja na temu proizvodnje povrća.
 

U Stopanji  održan je 11. po redu sajam pod nazivom „Seme, rasad, zaštita“ - © Danijela Jovanović 

Poljoprivrednicima sa teritorije opštine Trstenik, ali i iz okolnih mesta, predstavilo se 45 izlagača semenske robe i hemijskih sredstava. Ovogodišnji sajam otvorili su predsednik Zadružnog saveza Srbije, Nikola Mihailović, i predsednik opštine Trstenik, Aleksandar Ćirić.

„Naša opština ima veliki potencijal u poljoprivrednoj proizvodnji i mi na ovaj način pomažemo i izlagačima i proizvođačima. Svake godine sve je više izlagača, tako da se nadamo da će sledeće godine biti prikazan veći asortiman. Lokalna samouprava želi da u ovom delu opštine ima veća ulaganja i da organizuje brojnije manifestacije“, rekao je predsednik opštine Trstenik, Aleksandar Ćirić.
 

U Stopanji  održan je 11. po redu sajam pod nazivom „Seme, rasad, zaštita“ - © Danijela Jovanović

Proizvođači sa kojima smo razgovarali rekli su da na ovakvim manifestacijama uvek saznaju nešto novo i po povoljnim cenama kupe ono što im je neophodno za proizvodnju. A zadovoljstvo nije krio ni selekcionar, dr Dušan Stevanović, jedan od idejnih tvoraca ove manifestacije.

„S obzirom na sve veće interesovanje poljoprivrednih proizvođača za uspostavljanje kontakta između proizvođača i semenskih kuća, treba obezbediti veći prostor naredne godine“, zaključuje dr Stevanović. 

Sagovornici:

Aleksandar Ćirić, predsednik opštine Trstenik,
dr Dušan Stevanović, selekcionar


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica