Negotin: Stipendije za deficitarna zanimanja u poljoprivredi

Negotin: Stipendije za deficitarna zanimanja u poljoprivredi

”Stipendije

Opština Negotin raspisala je konkurs za dodelu 43 učeničke i studentske stipendije radi unapređenja deficitarnih zanimanja. Među njima su i budući diplomirani inženjeri poljoprivrede određenih smerova. Konkurs je otvoren je do 20. januara ove godine.

Konkursom je predviđeno 11 studentskih stipendija za deficitarna zanimanja, dve stipendije za nadarene studente i 30 stpendija za srednjoškolce, a mogu da konkurišu studenti visokoškolskih ustanova koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

U pitanju su nastavnici matematike, fizike, hemije, nemačkog jezika, biologije, tehnike i tehnologije, kao i budući diplomirani inženjeri poljoprivrede smer – vinogradarstvo/voćarstvo i smer – prehrambena tehnologija konzerviranja i vrenja, diplomirani inženjer elektrotehnike, elektro inženjer i nastavnik informatike.

Za stipendiranje studenata koji se obrazuju za navedena deficitarna zanimanja predviđeno je 11 stipendija, a još dve stipendije namenjene su posebno nadarnim studentima sa prosečnom ocenom ne manjom od 9,00 i sa najmanje 120 ESP bodova.

Lokalna samouprava stipnediraće i 30 srednjoškolaca, a konkursom su definisani uslovi i kriterijumi za dodelu stipendija.

Učeničke i studentske stipendije, kako se navodi u konkursu, isplaćuju se u deset mesečnih rata, a iznos stipendija utvrđuje se rešenjem predsednika opštine Negotin u zavisnosti od raspoloćivih sredstava u opštinskom budžetu i broja korisnika stipendija.

Izvor: Danas

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica