Nakon velike štete od grada pojačava se kontrola RHMZ-a

Nakon velike štete od grada pojačava se kontrola RHMZ-a

Nakon što su prošle sedmice grad i nevreme zadesili veći deo okruga u Srbiji, među kojima je najviše štete bilo u opštini Topola ministar poljoprivrede najavio je da će se utvrditi da li je bilo propusta u sistemu protivgradne zaštite. U radarskom centru Bukulja kažu da su strelci blagovremeno dejstvovali.

Protivgradni strelci - © Agromedia

Posle grada koji je prošle sedmice zadesio deo opštine Topola i naneo štetu, uglavnom mladim voćnjacima, ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, najavio je da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva u vodoprivrede izvršiti nadzor nad radom Republičkog hidrometeorološkog zavoda, kako bi se utvrdilo da li je bilo propusta u sistemu protivgradne zaštite.

Predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović, koji tvrdi da strelci nisu blagovremeno reagovali, potvrdio je za RTS da očekuje da će nadzor biti obavljen u narednih mesec dana.

U radarskom centru Bukulja demantuju Jovanovićeve navode. Kažu da je sistem bio spreman za vremenske nepogode, da su blagovremeno dejstvovali i da je na području Topole ispaljeno dvanaest protivgradnih raketa.

Izvor: RTS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica