Svet poljoprivrede Prodavnica

Na Zlatiboru ovog meseca konferencija o ishrani životinja i uvođenju tehnologija u agrar

Zašto je važna upotreba stočnog kvasca u letnjem periodu kod krmača i čemu sve doprinosi dodavanje origana u ishrani krava? Kako se IT tehnologije mogu iskoristiti pri davanju vode biljkama pod zemljom i koje su prednosti koje takva primena sa sobom nosi? Odgovore na ova pitanja, ali i na brojna druga koja uključuju različite teme iz oblasti agrara posetioci će dobiti na konferenciji posvećenoj tehnološkim inovacijama u poljoprivredi koja će biti održana 9. i 15. oktobra u konferencijskoj sali Kulturnog centra Zlatibora.

KravaFoto:Pixabay

Na ovaj način cilj je da se edukuju i motivišu mladi koji se bave poljoprivredom ili žele da započnu proizvodnju i svoj biznis unutar stočarstva i pčelarstva, a u svrhu da im se olakša potražnja za važnim informacijama koje kasnije mogu da primenjuju u poslu. Uz to, cilj  je i da posetioci saznaju kako da uz pomoć najsavremenijih tehnologija i metoda unaprede svoje poslovanje i budu u korak sa svetskim trendovima u proizvodnji.

Dodavanje origana u ishranu krava, prikupljanje pčelinjeg otrova…

Program će oba dana početi u 12 časova. Na konferenciji će govoriti domaći i međunarodni stručnjaci za ishranu životinja, meloraciju zemljišta, savetnici za pametnu poljoprivredu, direktori inovacionih kompanija, profesori u oblasti poljoprivrede i drugi.  Tako će prvog dana, to jest 9. oktobra na temu ishrane životinja u poljoprivredi govoriti: Aleksandar Sljusar – međunarodni stručnjak za ishranu životinja sa potrebom eteričnih ulja i komercijalni direktor DOSTOFARM GmbH Nemačka, dipl. inž. Dušan Brcin, dipl. inž. sci. Dragan Tankosić i pčelar pronalazač Goran Stanojević.

Posetici će saznati zašto je važna upotreba stočnog kvasca u letnjem periodu kod krmača i čemu sve doprinosi dodavanje origana u ishrani krava, a potom će se govoriti i o uticaju Imuno Bustera na skraćivanje negativnog energetskog bilansa kod krava. Poseban segment prvog dana konferencije biće posvećen i metodama prikupljanja pčelinjeg otrova.

KošnicaFoto:Pixabay

Digitalizacija u službi poljoprivrede

Konferencija o inovacijama u poljoprivredi daće odgovore na pitanje kako da uz pomoć digitalnih tehnologija poljoprivrednici brže i efikasnije dođu do vidljivih rezultata.

Prema tome drugog dana, to jest 15. oktobra na temu digitalizacije u poljoprivredi govoriće prof. dr Aleksandar Rodić sa Instituta Mihajlo Pupin – centar za robotiku, prof dr Ivan Pihler – vanredni profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, dipl. inž. Zdenko Zloh, A.I.D. Agro Inovations and Development d.o.o i Veselin Bojić – vlasnik i direktor preduzeća VENOS d.o.o.  Beograd.

Razgovaraće se o digitalnim poljoprivrednim gazdinstvima koja doprinose boljim prinosima, kao i o inovativnoj tehnologiji podpovršinskog kapilarnog navodnjavanja u poljoprivredi. Prisutni će imati priliku da čuju kako se IT tehnologije mogu iskoristiti pri davanju vode biljkama pod zemljom i prednostima koje takva primena sa sobom nosi. Takođe saznaće i o inovativnim proizvodima za prihranjivanje pčela i etarskih ulja, kao i o ishrani pčela inovativnim energetskim pogačama „Bee Boost”.

Ovu konferenciju organizuje Biznis inovacioni centar Zlatibor pod pokroviteljstvom Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije, u saradnji sa Opštinom Čajetina, Turističkom organizacijom Zlatibor, Institutom za Agroekonomiku poljoprivrede i preduzećem Eko – agrar Zlatibor. Svi koji žele da prisustvuju konferenciji, mogu se prijaviti putem mejla: radivoje.micovic@ibczlatibor.rs.. Kotizacija je besplatna, a broj mesta je ograničen.

 

 

 

 

 

Komentari