Ministarstvo privrede podstiče preduzeća i zadruge!

Ministarstvo privrede podstiče preduzeća i zadruge!

Ministarstvo privrede uputilo je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava na osnovu Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz razvojne projekte. Mogućnost da konkurišu imaju mikro, mala i srednja preduzeća, preduzetnici, kao i zadruge.
 

Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava - © Agromedia

Preko ovog konkursa biće dodeljivane subvencije za širenje poslovanja, za investiranje u proizvodnju, ali i unapređenje tehnoloških procesa.

Ova podrška pruža se u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz razvojne projekte. Program podrazumeva 20% bespovratnih sredstava države i 80% povolјnog kredita Fonda za razvoj.

Za njegovu realizaciju Ministarstvo privrede je izdvojilo 600 miliona dinara bespovratnih sredstava, dok će ukupna kreditna sredstva Fonda za razvoj iznositi 2,4 milijarde dinara.

Sredstva opredelјena ovim programom mogu da se koriste za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju i kupovinu proizvodnog ili poslovnog prostora, zatim za kupovinu nove ili polovne proizvodne opreme, ne starije od pet godina, kao i za nabavku softvera i druga nematerijalna ulaganja.
 

Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava - © Agromedia

Pravo da se prijave za dodelu bespovratnih sredstava i podnesu zahtev za kredit kod Fonda imaju preduzetnici, mikro, mali i srednji privredni subjekti i zadruge koji su registrovani u Agenciji za privredne registre.

Svi prijavljeni moraju da dostave finansijske izveštaje za prethodne dve godine od godine u kojoj se podnosi zahtev u kojima nije iskazan neto gubitak i koji ispunjavaju uslove iz programa. Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše.


Na internet stranama Ministarstva: www.privreda.gov.rs i Fonda: http://www.fondzarazvoj.gov.rs može se preuzeti potrebna dokumentacija u kojoj su bliže definisani svi bitni elementi i pravila za učešće u ovom javnom pozivu.

O Javnom pozivu za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz razvojne projekte više možete pročitati OVDE

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica