Lepe vesti i sa juga: Ove godine duplo više sredstava za ulaganje u imovinu

Lepe vesti i sa juga: Ove godine duplo više sredstava za ulaganje u imovinu

Kako smo često naviki, podsticaji u poljoprivrednoj proizvodnji se uglavnom raspisuju na severu Srbijie, ali ovog puta imamo dobre vesti i sa juga. Poljoprivrednici koji žive i obrađuju zemlju u Nišu u maju bi mogli da konkurišu za subvencije grada. Ove godine ukupan fond za podsticaje poljoprivrednicima je 60 miliona dinara, što je za 50 % više nego u 2018, prenosi portal Južne vesti.

Subvencije za nabavku plastenika - © Pixabay

Kako je rekao sekretar za poljoprivredu Saša Stoiljković, ove godine će biti više novca za kupovinu imovine. Naime, ovogodišnji konkurs će se razlikovati od dosadašnjih po tome što će iznos sredstava za investicije u fizičku imovinu biti veći. Radi se o nabavci stoke, košnica i plastenika rekao je Stoiljković.

I subvencije za kredite će biti veće jer je plan da se onima koji prođu na konkursu plate kamata, troškovi banaka i četvrtina glavnice.

U slučaju da neko uzme kredit od milion dinara, Grad Niš bi pokrio kamatu, ostale troškove i 250.000 glavnice, a proizvođaču bi ostalo 750.000 dinara na period od 3 do 5 godina da vrati što se tiče investicionog kredita pojasnio je Stoiljković.

Izvor: Južne vesti

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica