Otvoren konkurs: Bespovratna sredstva za preradu voća i povrća za Toplički okrug

Fondacija Ana i Vlade Divac je u Prokuplju predstavila projekat Podrška zapošljavanju mladih u sektoru voća i povrća u Topličkom okrugu, koji podržava Kraljevina Norveška kroz projekat “Norveška za vas – Srbija”, a ukupna vrednost projekta je 100.742 dolara.

U okviru projekta otvoren je konkurs za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava i mentorske podrške za realizaciju poslovnih ideja u oblasti prerade voća i povrća u Topličkom okrugu.

Predviđena je dodela finansijskih sredstava u vrednosti od po 5.000 američkih dolara, i to za nabavku opreme, dobijanje sertifikata, uvođenje industrijskih standarda, poboljšanje brendinga i pakovanja, kao i za unapređenje Sistema upravljanja kvalitetom.

Konkursom je predviđena i podrška preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, udruženjima, zadrugama i socijalnim preduzećima koji se bave preradom voća i povrća, registrovanim na području Topličkog okruga.

Ukupno će biti podržano 10 korisnika.

Rok za prijavu na konkurs je do 15. novembra 2020. godine.

Više o konkursu možete pročitati ovde.

Cilj projekta koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac zajedno sa četiri opštine Topličkog okruga – Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija jeste unapređenje poslovnog okruženja tako što će se lokalna preduzeća učiniti održivijim i konkurentnijim i zaposliti više mladih u čitavom Topličkom okrugu.

Izvor: Topličke vesti

Komentari (1)

miroslavnikolic32@gmail.com

2020-11-12 10:59:44

Kada ce biti elektrifikaciju polja u leskpvac ministar dolazio u sred zimu a leti nema nigde zasto laze

Agromedia

2020-11-12 11:30:40

Poštovani,

Hvala Vam na komentaru.
Kontaktiraćemo Ministarstvo poljoprivrede u vezi date teme, kako bismo saznali status tog projekta.

Srdačan pozdrav,
Vaš Agromedia tim