ITA Padova: Održan Italijanski Sajam Hortikulture Flor Mart

ITA Padova: Održan Italijanski Sajam Hortikulture Flor Mart

U saradnji Italijanske agencije za spoljnu trgovinu ITA/ICE i sajma iz Parma-e, održan je sajam Hortikulture Flor Mart od 20. do 22. septembra ove godine, a prisustvovala je i delegacija iz Srbije.

Podrška Iz Italijanske Agencije za Spoljnu Trgovinu

ICE Padova_ Održan Italijanski Sajam Hortikulture Flor Mart

 

Zahvaljujući Italijanskoj agenciji za spoljnu trgovinu, koja ima kancelarije u više od 80 zemalja sveta i Sajma u Parmi, kao gosti Flormarta 2023. tih dana je u Padovi boravilo 39 stranih delegacija sa ukupno 145 privrednika iz ovog sektora i 10 specijalizovanih novinara, za koje su bili organizovani B2B sastanci, vođene posete Sajmu i stručni seminari.

Iz Srbije, su u ovoj organizaciji, Sajam posetile firme Urban Garden, Green Dekor kao i ekipa AgroMedia Portala. Donosimo vam vesti sa najvećeg regionalnog sajma hortikulture Flor Mart-a.

Sjajna ponuda izlagača i posetilaca

Primetili smo prisustvo mnogobrojnih izlagača i posetilaca na sajmu, što ukazuje na veliko interesovanje za ovu manifestaciju. Sada ćemo vam prikazati kako je izgledao sajam.

 


Urban Garden na Sajmu

Veliko zadovoljstvo bilo je prisustvovati sajmu u Padovi, organizovanom od strane Italijanske agencije za spoljnu trgovinu. Ovde smo imali priliku da se upoznamo sa najnovijim trendovima u svetu hortikulture.

Klimatske promene i zeleni gradovi

Jedna od tema koja je privukla pažnju na sajmu bila je tema klimatske promene i inicijative za “zelenije” gradove. Italijanski stručnjaci i partneri iz cele Evrope razgovarali su o važnosti ekoloških aspekata u gradskom planiranju.

Razmena iskustava i novih ideja

Utisci sa sajma su generalno bili sjajni. Upoznali smo više rasadnika i proizvođača ukrasnih biljaka koji su izlagali svoj najbolji sadni materijal. Uporedili smo i našu ponudu sa italijanskom i uočili razlike i sličnosti u kvalitetu. Italija je poznata po mediteranskom i kvalitetnom jako lepom bilju. Mnogi svoje rasadnike ove godine baziraju baš na mediteranskom bilju.


Bjelovar i Hrvatska Delegacija

Ponosno smo ugostili delegaciju iz Hrvatske, iz Bjelovara, koja je takođe bila zainteresovana za kvalitetan sadni materijal i ukrasne biljke. Ovaj sajam pružio je mogućnost za razmenu iskustava i buduću saradnju.

Planiranje budućih projekata

Mnogi posetioci su izrazili interesovanje za nabavku novih vrsta ukrasnog bilja i voćnih sadnica kako bi se prilagodili promenama klime. Sajam je inspirisao brojne ideje za buduće projekte ozelenjavanja u regionu.


 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica