IPARD: Konkurs za za izgradnju objekata i nabavku opreme i mehanizacije

IPARD: Konkurs za za izgradnju objekata i nabavku opreme i mehanizacije

Raspisan je peti Javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, i to u izgradnju objekata i kupovinu nove mehanizacije i opreme. Ovaj konkurs ne važi za nabavku novog traktora.

IPARD podsticaj za mehanizaciju i izgradnju objekata - © Pixabay

Rok za podnošenje zahteva za odobravanje prava na podsticaje je od od 24. septembra do 23. decembra 2019. godine.

Predmet ovog Javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u vezi sa izgradnjom, kao i nabavkom nove opreme, mašina i mehanizacije, osim investicija u nabavku novih traktora.

Obuhvaćeni su sektori mleka, mesa, voća i povrća, ostalih useva (određene vrste žitarica i industrijskog bilja), grožđa i jaja.

Po ovom Javnom pozivu opredeljena su sredstva u iznosu od 3.890.326.056 dinara, a visina podsticaja iznosi od 60 odsto do 70 odsto prihvatljivih troškova investicije, u zavisnosti od toga da li je podnosilac mladi poljoprivrednik i da li se poljoprivredno gazdinstvo nalazi u planinskom području.

Iznosi podsticaja koje korisnik može da ostvari u sektorima voća, povrća, ostalih useva, grožđa i jaja mogu biti od 5.000 do 700.000 evra, a za sektore mleka i mesa od 5.000 do 1.000.000 evra.

Detaljan tekst Javnog poziva, pravilnik i prateći prilozi, dostupni su na internet stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i internet stranici Uprave za agrarna plaćanja.

Izvor: Uprava za agrarna plaćanja


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica