Dobili smo SVOJ dom, sada je SVE LAKO! Čak 155 porodica potpisalo ugovor sa Ministarstvom za brigu o selu!

Dobili smo SVOJ dom, sada je SVE LAKO! Čak 155 porodica potpisalo ugovor sa Ministarstvom za brigu o selu!

Pre nekoliko dana još 155 porodica potpisalo je ugovore sa Ministarstvom za brigu o selu, tako da krov nad glavom dobija još 226 odraslih i 90 mališana. Svako od njih je priželjkivao svoj sopstveni dom, a mnogi od njih imaju i sjajne poslovne ideje.

Mađu porodicama koje su primile dobre vesti je i familija Govedarica, i sada je kako kažu, sve lako! Ova porodica je živela u Zrenjaninu, a kao podstanari promeili su par stanova. Nakon šti su dobili drugog sina, saznali su da je izašao konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom i odlučili da se prijave.

Za nedelju dana su prikupili sve papire i tako je krenula njihova priča o dobijanju sopstvenog krova nad glavom. Nakon što su pogledali nekoliko kuća, pojavila se ona prava za njih – u Lazarevu.

Presrećni su što u ovom mestu ima mnogo mladih, kao i mnogo dece. Grad je blizu, ali im svakako više prija život na selu, naročito za odrastanje dece. Izuzetno su zahvalni na ovoj prilici da poseduju kuću, naročito zato što je druga opcija bila da podignu kredit za stan, kojim bi bilo opretećeni narednih 40 godina.

Ministarstvo za brigu o selu konkurs

Govedarice razmišljaju i u pravcu započinjanja svog biznisa, naročito zato što postoji mogućnost korišćenja subvencija i u tu svrhu. Međutim, moraće dobro da razmisle koja bi to delatnost bila. Odgajivačnica pasa, štamparija, knjižara, ili nešto drugo što je selu potrebno, samo su neke od ideja o kojoj ova porodica razmišlja.

Jedna od porodica trenutno živi u Zemunu, a zahvaljujući konkursu sele se u selo Brajkovići u opštini Kosjerić. Za odlazak iz grada u selo odlučili su se pre svega zbog dece i zbog prelepe prirode u kojoj će boraviti i odrastati.

A kada se ima krov nad glavom i kada stambeno pitanje prestane da bude briga, razmišlja se o poslu i o razvijanju sopstvenog biznisa. Seoski turizam, stočarstvo, voćarstvo, samo su neke od ideja koje ove mlade porodice imaju za budućnost.


Ministar za brigu o selu, Milan Krkobabić, veoma je srećan zbog činjenice da je prosek godina ljudi koji su dobili svoj novi dom ispod 30, dok se gotovo jedna trećina seli iz grada na selo. Ministar je istakao i da broj zahteva raste i da se interesovanje pojačava. Kako je objasnio, dok god traje interesovanje za ovaj konkurs on će se i obnavljati, te će se izdvajati sredstva iz republičkog budžeta.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica