Bespovratna sredstva dobilo više od 90 gazdinstava u Vojvodini

Bespovratna sredstva dobilo više od 90 gazdinstava u Vojvodini

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević ove nedelje je u Skupštini Vojvodine uručio ugovore poljoprivrednicima. Oni su na osnovu dva konkursa na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine ostvarili pravo na dodelu bespovratnih sredstava za 2017. godinu.

Dodeljene subvencije poljoprivrednicima u Vojvodini - © Pixabay

Tom prilikom potpisani su ugovori za nabavku protivgradnih mreža i sufinansiranje opreme za proizvodnju u zaštićenom prostoru. Ukupna vrednost investicija za nabavku protivgradnih mreža je oko 72.000.000 dinara, uz učešće Pokrajinskog sekretarijata oko 43.000.000 dinara, čime će pod protivgradnim mrežama biti pokriveno novih 54 hektara.

Vrednost sredstava za nabavku plastenika iznosila je 42.000.000 dinara, dok je učešće Pokrajinskog sekretarijata bilo oko 28.000.000 dinara. Pod plastenicima će biti novih 80.000 kvadratnih metara.

Za nabavku protivgradnih mreža potpisano je 16 ugovora, od kojih su 10 ugovora dobili poljoprivrednici mlađi od 40 godina, žene nosioci poljoprivrednih gazdinstava i poljoprivrednici koji rade u otežanim uslovima.

Vuk Radojević je najavio i raspisivanje novih konkursa, nakon usvojenog rebalansa budžeta koji stupa na snagu 1. jula. Novim konkursima biće otvorena mogućnost da poljoprivrednici sa teritorije AP Vojvodine budu subvencionisani za nabavku stubova u vinogradarstvu, ograda, mreža za zasenu, i prvi put za nabavku antifrost sistema.

Izvor: Dnevnik

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica