Agro krediti za pokretanje proizvodnje i nabavku mehanizacije

Agro krediti za pokretanje proizvodnje i nabavku mehanizacije

Za kupovinu višegodišnjih zasada, poljoprivrednog zemljišta, osnovnog stada, nove opreme ili mehanizacije, potrebna su i velika ulaganja. Jedan od načina da dođete do sredstava jesu poljoprivredni krediti.

Mitar Murgaški koji se bavi proizvodnjom ratarskih kultura na 50 ha i ima oko 350 ovaca, kaže da je kredit Direktne Banke uzeo za nabavku priplodnih grla i nekih manjih mašina. Za razliku od njega Stevan Grbić iz Žablja bavi se ratarstvom i povrtarstvom na 30 ha, i on je uzeo dva kredita ove Banke i to jedan za nabavku repromaterijala, a drugi za obrtna sredstva.

Naši domaćini odlučili su se za kredite Direktne Banke jer su bili najpovoljniji i vrlo brzi u odoboravanju. Ističu da od trenutka kada se preda dokumentacija potrebno je svega 2 do 3 dana da sredstva legnu na račun. Pored toga, veoma važno za poljoprivrednike je i to što je proces prikupljanja dokumentacije i konkurisanja za kredit veoma pojednostavljen.

Što se tiče rokova otplate oni zavise od dogovora koji se napravi u Banci. Direktna Banka maksimalno izlazi u susret poljoprivrednim proizvođačima i daje im mogućnost da oni sami odrede kako im odgovara da otplaćuju kreditne linije. Uglavnom su to rate na 6 meseci i na godinu dana, rate isplate se podese onda kada to proizvođačima odgovara.

Agro krediti za pokretanje proizvodnje - © Agromedia 

Direktna Banka u svojoj ponudi ima kratkoročne i dugoročne dinarske Agro kredite za finansiranje osnovnih i obrtnih sredstava i ulaganje u sve aktivnosti porodičnih poljoprivrednih gazdinstava.

„Ponuda Banke je prilagođena klijentu sa ciljem da se obezbedi podrška sa konkurentnim uslovima i tako podstaknu pozitivni poslovni rezultati poljoprivrednog sektora. Novina u ponudi Banke su Agro krediti za finansiranje obrtnih sredstava čime je poljoprivrednicima omogućena sveobuhvatna podrška za dalji rast i razvoj poslovanja“, kaže Đuro Radović, menadžer za Agro kredite Direktne Banke.

Ovi krediti namenjeni su kupovini višegodišnjih zasada, poljoprivrednog zemljišta, osnovnog stada, nove opreme i mehanizacije, kao i kupovinu, izgradnju ili adaptaciju poljoprivrednih objekata. Uz povoljne uslove kreditiranja pogodnost Agro kredita za osnovna sredstva ogleda se u mogućnosti da klijent izabere grejs period, objašnjava Radović, do 3 ili 6 meseci u koji je uključen ukupan period otplate sa mesečnim ili tromesečnim anuitetima.

Agro krediti za pokretanje proizvodnje - © Agromedia


Direktna Banka u svojoj ponudi ima i dinarske kredite sa fiksnom kamatnom stopom koji se odobravaju bez učešća i depozita, a namenjeni su finansiranju osnovnih sredstava i ulaganje u sve poslovne aktivnosti poljoprivrednih gazdinstava poput ratarstva, povrtarstva, voćarstva i stočarstva.

Bilo da je reč o kratkoročnim ili dugoročnim kreditima za obrtna ili osnovna sredstva. Rok otplate je moguće prilagoditi delatnosti kojom se poljoprivredno gazdinstvo bavi i kredit servisirati u vidu mesečnih, tromesečnih ili šestomesečnih rata.

„Agro krediti Direktne Banke predstavljaju pravo rešenje za sva registrovana poljoprivredna gazdinstva kojima treba sigurna podrška za njihove investicije i obrtna sredstva. Poljoprivredni krediti Direktne Banke su među najkonkuretnijima na bankarskom tržištu“, kaže Svetlana Lukić, regionalna direktorka Direktne banke.


Sagovornici: Mitar Murgaški, Čenej
Stevan Grbić, Žabalj
Đuro Radović, menadžer za Agro kredite Direktne Banke
Svetlana Lukić, regionalna direktorka Direktne banke

 


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica