59 osoba uhapšeno zbog krijumčarenja robe na rusko tržište

59 osoba uhapšeno zbog krijumčarenja robe na rusko tržište

U poslednjoj zajednička akcija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva unutrašnjih poslova i drugih nadležnih službi uhapšeno je 59 osoba koje ugrožavaju nacionalne interese i privilegovan položaj Republike Srbije na najznačajnijim svetskim tržištima, među kojima je i tržište Carinskog saveza, odnosno Ruske Federacije.

 

Krijumčarenje voća i mesa na rusko tržište - © Pixabay 

 

Кompanijama koje su predmet poslednje, ali i svih prethodnih istraga će do okončanja procesa, a u skladu sa preuzetim međudržavnim obavezama, biti apsolutno onemogućen dalji izvoz poljoprivrednih proizvoda.

Još jednom naglašavamo da je ova akcija deo sveukupnih napora da se na prvom mestu zaštiti svaki pošteni poljoprivredni proizvođač, ali i građanin Republike Srbije kroz očuvanje sistema bezbednosti hrane.

Podsećamo da je pre samo dva meseca privedeno više od 80 lica takođe zbog krijumčarenja voća na tržište Carinskog saveza. U tom periodu je i zaplenjeno oko 36 tona mesa i mesnih prerađevina bez dokaza o poreklu. Tom prilikom je uhapšeno pet osoba osumnjičenih da su učestvovali u nabavci ovog mesa sa namerom da ga plasiraju na domaće tržište.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica