OVO VOĆE DOMINIRA! Šta se može kupiti na pijacama ove nedelje?

OVO VOĆE DOMINIRA! Šta se može kupiti na pijacama ove nedelje?

Prošle nedelje na svim zelenim pijacama moglo se primetiti najviše breskvi i kajsija. Evo kako su se kretale cene ostalog voća na pijacama u Srbiji.

breskve u gajbicama

Uprkos dosta dobroj i raznovrsnoj ponudi voća na Kalenić pijaci u Beogradu prodaja je bila slabija u odnosu na predhodnu sedmicu pošto je bio manji broj potencijalnih kupaca. Što se cena tiče jeftiniji su bili šljiva, nektarina, limun, a skuplji grejpfrut, pomorandža i trešnja.

U odnosu na prethodnu nedelju na zelenoj pijaci u Pančevu bili su skuplji banana, malina, pojedine sorte jabuke. Pad cena zabeležen je kod borovnice, breskve, limuna, pomorandže, nektarine i trešnje.

Prema izveštaju reportera STIPS iz Čačka ponuda poljoprivrednih proizvoda bila je dosta dobra. Zabeležen je rast cena pojedinih sorti jabuke.

Dominirala je ponuda breskve i kajsije dok je ponuda nektarine bila slabija u odnosu na predhodnu sedmicu na kvantašu u Beogradu. Slabija je takođe bila ponuda trešnje i maline. Uobičajena ponuda južnog voća za ovaj period godine. Zabeležen je rast cena ananasa, breskve, jabuke Greni Smith, nektarine i trešnje. Niže su bile cene maline, kupine i banane.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu je evidentiran rast cene kajsije. Za razliku od njih niže su bile cene kruške i šljive.

STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica