“Futoška kupusijada” – Futog

Manifestacija povodom najpoznatijeg kupusa u Srbiji“Futoška kupusijada”, održava se tradicionalno poslednjeg vikenda u oktobru. Za razliku od drugih manifestacija posvećenim kupusu, “Futoška kupusijada” promoviše isključivo autohtonu vrstu kupusa iz ovog vojvođanskog mesta.
 

Kupusijada @telegraf.rs

Prvi dan ove dvodnevne manifestacije namenjen je mladima i njihovom umetničkom programu koji je posvećen futoškom kupusu. Drugog dana sledi takmičenje u kuvanju najboljeg jela od kupusa, kao što su sarme, podvarak, salate i slično, biranje najteže glavice kupusa, ali i zabavni program. U ovoj manifestaciji mogu učestovati svi proizvođači i prerađivači futoškog kupusa, ali i poštovaoci običaja i tradicije ovog mesta.
 

Kupusijada @telegraf.rs

Futoška kupusijada ima za cilj da okupi sve ljubitelje ovog srpskog brenda, ali i da se njom pokaže naša tradicija, kultura, identitet, lokalni običaji, kao i naš turistički i privredni potencijal.
 

Kupusijada @telegraf.rs

Organizatori ove manifestacije su: Mesna zajednica “Futog”, KC “Mladost”, Udruženje “Futoški kupus”.
Prijavljivanje izlagača i takmičara u kuvanju jela od kupusa, kao i ostale informacije možete dobiti na telefon Mesne Zajednice Futog: 021/895077.