Ovaj nemački narodni lek će PREČISTITI vaše krvne sudove BRZO i LAKO

Ovaj nemački narodni lek će PREČISTITI vaše krvne sudove BRZO i LAKO

Naše bake i mame su znale mnogo narodnih recepata, koji su se prepisavali iz jedne sveske u drugu. Oni koji su se pokazali najboljima su opstali, a takav je i ovaj recept za napitak koji čisti krvne sudove i poboljšava opšte stanje organizma.

Krvni sudovi

Za transport svih vrsta materijala kroz vaše telo, od kiseonika, do hormona, faktora zgrušavanja, šećera, masti i ćelija vašeg imunološkog sistema zaslužna je krv.

Zaista nema potrebe da ulažete u skupu ishranu za čišćenje ili kupujete tone suplemenata za detoksikaciju koji će vam pomoći da vaša krv bude čista i bez toksina i otpada.

Vaša jetra i bubrezi već obavljaju odličan posao u prečišćavanju krvi tako što uklanjaju i razgrađuju otpad. Dakle, vaš najbolji izbor za prirodno prečišćavanje krvi bio bi da pronađete načine da pomognete ovim esencijalnim organima da funkcionišu najefikasnije.

Sa vama delimo nemački recept koji precizno čisti holesterol sa krvnih sudova a ovo su njegovi osnovni sastojci: 4 cela limuna; kriška korena đumbira; 2 litra vode; 4-5 čenova belog luka; 2 kašike meda.

Vaša krv ima mnogo važnih obaveza, tako da nije ni čudo što ljudi traže načine da svoju krv oslobode otpada i toksina.

Na sreću, vaše telo već ima sistem koji vodi računa o procesu detoksikacije i uklanjanju otpada iz krvi, naime jetre i bubrega.

Videćete mnogo neosnovanih tvrdnji o suplementima za detoksikaciju koji navodno mogu da očiste i prečiste krv. Iako sastojci u ovim suplementima mogu indirektno pomoći krvi tako što podržavaju funkciju bubrega i jetre, nema dokaza koji bi pokazali da imaju direktan uticaj na uklanjanje otpada i toksina iz krvi.


  • Gotovo da nema toga što limun, odnosno sok iz njega, ne mogu da isprave, poboljšaju, izleče… Postoje čak i naučni dokazi da limun smanjuje rizik od nastanka kancera i srčanog udara.
  • Đumbir sadrži preko 100 bioaktivnih jedinjenja, minerala, vitamina B6, B12, magnezijum, natrijum, kalcijum, gvožđe i druge elemente.
  • Voda učestvuje u građi ćelija, utiče na regulisanje temperature, detoksikuje organizam ima ulogu u varenju, nephodna je komponenta mnogih biohemijskih reakcija, podmazuje zglobove, daje elastičnost i vlažnost koži. Voda čuva vaše bubrege, diže nivo energije i ubrzava metabolizam. Starenjem se metabolizam usporava pa je potrebno unositi još više vode/tečnosti.
  • Nekada je beli luk bio čak i prepisivan kao lek – koristio se za lečenje prehlade i gripa, za smanjenje rizika od razvoja dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti.
  • Med i proizvodi od meda od davnina spadaju u najlekovitije proizvode koji se mogu naći u prirodi. Hiljadama se godina koriste u lečenju raznih bolesti, u kozmetici i prirodnoj medicini a prvi pisani tragovi o medu nalaze se još iz vremena egipatskih faraona

Napitak za krvne sudove

Sada kad znate koliko su ove namirnice bitne za naš organizam, vreme je za recept.

Temeljno operite limun i prelijte ga vrelom, ključalom vodom da biste uklonili nečistoće. Zatim, ga izvadite iz vode i nasecite na tanke kolutove. Đumbir i beli luk očistite, isecite u blenderu ili sameljite na mlinu za meso.


Stavite limun u šerpu zapremine 3 i više litara. U posebnoj šerpi, prokuvajte 2 litra vode i ostavite da se ohladi na oko 60 stepeni. U vodu stavite beli luk, đumbir i med. Sve dobro izmešajte, pa dodajte u šerpu sa limunom.

Ostavite da sve vri 2 sata. Kada se prohladi sve prebacite u teglu zapremine 3 litra. Sada je napitak spreman.


Kako se koristi:

Svaki dan popijte na prazan stomak oko 100 ml ujutru, pa isto toliko uveče. Lečenje traje oko 3 nedelje. Napravite pauzu od nedelju dana, pa posle još 4 nedelje uzimajte ovaj napitak.

Efekat ćete osetiti već nakon 10 dana. Ovaj napitak čuvajte u frižideru.

Čišćenje krvi je dobar način za prirodno uklanjanje toksina iz tela i održavanje optimalnog zdravlja. Krv prenosi kiseonik i ishranu do ćelija vašeg tela i uklanja otpad i druge zagađivače. Pročišćavanje krvi je ključno za pravilno funkcionisanje tela i sprečavanje bolesti.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica