Zašto je „Galenika-Fitofarmacija“ prvi izbor ratara?

Zašto je „Galenika-Fitofarmacija“ prvi izbor ratara?

Firma „Anova kooperacija“ iz Sremske Kamenice broji oko 200 kooperanata sa područja južne Bačke i Banata. Oni se bave ratarskom proizvodnjom i gaje kukuruz i soju u Bačkoj, a suncokret i pšenicu u Banatu. Kada je reč o preparatima za zaštitu bilja, njihov glavni izbor su oni iz kompanije „Galenika-Fitofarmacija“. Pogledajte zašto.

Mladi ratar Vladimir Dapčević iz firme „Anova kooperacija“ objasnio nam je zašto se on i kooperanti njegove firme odlučuju za preparate „Galenike-Fitofarmacije“, kao i koje su herbicide protiv određenih korova koristili.

Godina je bila izazovna zbog suše i neravnomerne količine padavina. Prinosi jesu bili manji, ali samo zbog tih okolnosti. Zaštitu smo uradili zaista korektno“, rekao je Vladimir Dapčević.

Već godinama članovi ove kooperacije nemaju dilemu kada je reč o odabiru kompanije čije će preparate koristiti za zaštitu svojih useva.
 

Kukuruz u njivi - ©Agromedia 

Uvek biramo ‘Galeniku-Fitofarmaciju’ isključivo zbog najboljeg odnosa cene i kvaliteta. Pošto smo mi relativno mlada firma i oslanjamo se isključivo na iskustva kooperanata, ‘Galenika-Fitofarmacija’ je naš glavni dobavljač. Za kukuruz smo konkretno radili kombinaciju Plamen + Talisman za suzbijanje širokolisnih i uskolisnih korova. Istakao bih da sam Talismanom veoma zadovoljan, naročito kada je reč o suzbijanju divljeg sirka“, rekao je Vladimir.

U soji smo koristili kombinaciju Galbenona i Okvira, nešto malo Rampu. Njima smo suzbijali širokolisne korove, pepeljuge, štireve, tatule, mladu ambroziju koju je kasnije teško suzbiti i druge“, dodaje on.
 

Talismanom sam veoma zadovoljan, naročito kada je reč o suzbijanju divljeg sirka.


Iako je ovaj mladi ratar po obrazovanju zaštitar, kaže da mu je pomoć starijih i iskusnijih kolega uvek dobrodošla. Naročito ukoliko su oni iz kompanije „Galenika-Fitofarmacija.“

Najviše sarađujemo sa kolegom Milanom Trbojevićem, koji je menadžer Galenike-Fitofarmacije za ovaj region. Nikada nismo imali nikakav problem kada je reč o papirologiji, dokumentima koji prate robu i isporuci. Sve je bilo za čistu desetku“, objašnjava ovaj mladi ratar.
 

Vladimir Dapčević, „Anova kooperacija“ - ©Agromedia 


Od sledeće godine, kaže Vladimir, njemu i njegovim kooperantima u planu je i da probaju francuska Solu Veg đubriva, kao i sorte pšenice koje na našem tržištu distribuira „Galenika-Fitofarmacija“.

Probaćemo i nadamo se najboljem“, iskakao je Vladimir.


Sagovornik:
dipl. inž. Vladimir Dapčević, „Anova kooperacija“

 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica