Vaga je pokazala OPASNO dobre rezultate u pšenici, soji i kukuruzu!

Vaga je pokazala OPASNO dobre rezultate u pšenici, soji i kukuruzu!

Bojan Mojsa iz Gaja obrađuje 300 hektara pod sojom, kukuruzom i pšenicom. Veran je Biofor System tehnologiji i preparatima, a da je napravio pravi izbor govori kvalitet roda i zemljišta, ali i visoki prinosi koje ostvaruje u ovim kulturama.

Kako nam je Bojan objasnio, verni je korisnik Biofor System preparata i koristi ih na svim površinama koje obrađuje. Rezultati su itekako vidljivi – zemljište je kvalitetnije, pojavile su se i gliste, a usevi izgledaju fenomenalno. Analizu zemljišta su radili ranije, ali više nema ni nema potrebe jer su njive u ,,odličnoj kondiciji”.

Siguran znak da Biofor preparati zaista pomažu biljkama je i činjenica da nisu imali crvenilo kod kukuruza, tipično za hladno vreme. ,,Naši kukuruzi nisu imali blokadu fosfora”, objašnjava Bojan.

A da su na pravom putu i da rezultati ne izostaju, na kraju godine pokaže i vaga. ,,Prošle godine smo imali opasno lepe rezultate. Recimo, negde po katastarskom jutru ili lancu, kako se kod nas kaže žita, je bilo do 400 kila više na delovima gde smo radili oglede, nego na kontroli gde nije korišćen Biofor.

U kukuruzu je oko 350 kg više bilo, ako se tačno sećam, po katastarskom jutru”, objašnjava Bojan.

Preparate kompanije Biofor System preporučio bi svim ratarima, ne zbog puke ,,reklame”, već zbog rezultata koji su očigledni, kao i profita čime na kraju priče ipak meri uspešnost proizvodnje.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica