SUPREME đubriva – rešenje u savremenoj voćarskoj i povrtarskoj proizvodnji

SUPREME đubriva – rešenje u savremenoj voćarskoj i povrtarskoj proizvodnji

Kvalitet krajnjeg proizvoda, njegov izgled, ukus, boja, krupnoća kao i skladišne osobine su osnovne karakteristike na koje utiču SUPREME đubriva. Ove odlike su ekonomski prioritet u visoko profitabilnim kulturama. 

SUPREME đubriva © Elixir Agrar

Kalijum – sulfat za što bolji kvalitet poljoprivrednih proizvoda

Sulfatna forma kalijuma je najkvalitetniji izvor ovog elementa, a utiče direktno na visinu prinosa i kvalitet proizvoda. Dejstvo se ogleda na povećan sadržaj suve materije, to jest na nivo šećera, ulja, proteina, a posredno i na ukus i izgled plodova biljaka na kojima se primenjuje.

SOP formulacije koje se ističu iz ove proizvodne linije su NPK 12:11:18 + 3% MgO + 14% S + 0,01% B + 0,02% Zn + TE i NPK 12:12:17 + 2% MgO + 14% S + 0,02% B + 0,01% Zn.

Kalijum sulfat (SOP) je izvor dva ključna makroelementa, kalijuma i sumpora. Ove dve formulacije su namenjene proizvodnji kultura voća i povrća – visoko profitabilnih kultura koje pokazuju veću ili umereniju osetljivost na hlor koji može ostaviti neke negativne posledice po biljku i plod. Cilj primene jeste ostvariti što je moguće bolji kvalitet krajnjeg proizvoda, ali i jednim delom povećati prinos.

SUPREME đubriva © Elixir Agrar

Široka primenjivost SUPREME đubriva u različitim kulturama

U SUPREME liniju spadaju kompleksna mineralna đubriva najvišeg kvaliteta nastala u hemijskim reakcijama tečnih sirovina koja imaju ujednačen sadržaj i odnos hraniva. Ovim se obezbeđuje njihovo izbalansirano usvajanje u toku cele vegetacije biljke.

SUPREME linija ima široku primenu u povrtarskim kulturama kao što su paprika, paradajz, krastavac, krompir, šargarepa, luk i druge kulture, dok je u voćarstvu najčešće korišćena u proizvodnji maline, jagode, borovnice, zasadima jabuke i kruške. U mediteranskim zemljama se koristi u zasadima mandarina, narandže i u vinogradima ali najveća primena ovih đubriva je ipak u zasadima duvana.

Kod krompira se na primer povećava sadržaj skroba, kod paradajza sadržaj šećera, kod duvana elastičnost, ali i podstiče se intenzivniji porast većine biljnih kultura.

Nema negativnih posledica na zemljište

U odnosu na standardna đubriva, SUPREME linija se odlikuje visoko vodorastvorljivim i lako dostupnim fosforom, kalijumom ali i prisustvom mikroelemenata koju imaju važne uloge u fiziološkim procesima biljke i direktno utiču na kvalitet i potencijalno na visinu prinosa.

Takođe, upotrebom krajnjih proizvoda Elixir Zorke, poljoprivredni proizvođači ne moraju da imaju bojazan da li će neka od komponenti ostaviti negativne posledice na zemljište.

Danas se SUPREME linija đubriva izvozi u preko 50 zemalja sveta a sa ostalim proizvodima Elixir Zorke u preko 70 njih. Ovo samo govori u prilog tome da se proizvodni tim Elixir Zorke posvetio konstantnim inovacijama u svetu poljoprivrede, pritom vodeći računa do detalja o kvalitetu.

Iza kvaliteta SUPREME linije đubriva stoje hiljade zadovoljnih korisnika u čitavom svetu, a njihov broj svake godine vrtoglavo raste. I u vremenu borbe sa jednim od najvećih neprijatelja sadašnjice, virusom COVID-19, kompanija nije odustajala od svog cilja i brige o krajnjim korisnicima to jest primarnim poljoprivrednim proizvođačima.

Organizovani su različiti vidovi komunikacije kao što su onlajn sastanci i video pozivi, vebinari, kratki filmovi, reklame, časopisi, kvizovi znanja, gostovanja u emisijama kao i prisustvo na društvenim mrežama.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica