PRVI tretman pšenice posle kog KOROVI nemaju šansu!

PRVI tretman pšenice posle kog KOROVI nemaju šansu!

Zaštita pšenice je veoma važan zadatak svakog poljoprivrednika, a praksa je pokazala da se to naročito odnosi na prvi tretman pšenice. Preparati kompanije Bayer su se u zaštiti pokazali kao veoma efikasni, a tome svedoče i iskustva poljoprivrednika koji koriste ove preparate.

reklama za sekator fungocid za pšenicu

U prethodnom periodu, u Srbiji, prvi tretman useva pšenice se pokazao kao izuzetno važan. Taj tretman je obično dolazio sredinom marta meseca kada, zajedno sa herbicidom, koristimo i fungicid.

U jesen, sa usevom pšenice, niču i korovi, koji sprečavaju normalno bokorenje i zasnivanje useva. Vremenom, kako se razvijaju, sve više crpe hranu i vodu samoj pšenici. Zato je važno kontrolu korova izvršiti tokom marta meseca naredne godine.

Jedna od preporuka je svakako Sekator OD, provereni herbicid kojeg odlikuje izuzetno širok spektar delovanja:

  • Efikasan je na više od 30 korovskih vrsta uključujući: palamidu, gorušicu, mrtvu koprivu, broćiku, ambroziju, mišjakinju i mnoge druge.
  • Visoko selektivan, ovo je jedini herbicid na tržištu Srbije koji u sebi ima protektant koji štiti pšenicu. Samim tim i vreme primene može biti odloženo, praktično sve do lista zastavičara.
  • Sekator OD je potpuno kompatibilan sa fungicidom Falcon Forte. Falcon Forte je fungicid novije generacije i naslednik „starog “ Falcona. Pojačan je još jednom aktivnom materijom koja daje bržu i veću efikasnost na sve značajne bolesti počev od pepelnice, preko septorije i rđe. Septorija je ove godine dominantna i najčešće se pojavljuje na njivama.

Pred nama je period intenzivnog porasta pa treba pravovremeno zaštititi nove listove koji će se pojaviti, a Falcon Forte je svakako pravi izbor.

Više o ovim preparatima pogledajte u videu:

Zaštita i proizvodnja strnih žita – YouTube

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica