Za brži rast: Ovaj proizvod POMAŽE biljci da brže usvoji hranu

Za brži rast: Ovaj proizvod POMAŽE biljci da brže usvoji hranu

Kada govorimo o ishrani biljke azotom, fosforom i kalijumom, imamo veliki problem sa fosforom. Fosfor se u zemljištu veoma brzo veže u nepristupačne oblike kao i kalijum. Biofor aktiv je proizvod koji pomaže biljci u ishrani azota, fosfora i kalijuma.

Ovaj proizvod pomaže što se tiče fosfora tako što ga sa enzimom fosfataze daje u pristupačnom obilku i biljka sa vodenim rastvorom ima više pristupačnog fosfora. A fosfor je veoma važan svakoj biljci za razvoj korena, generativnih organa i za nalivanje zrna. Velike količine fosfora iznosimo zrnom.

Ono što je važno kod azota je azotnobakter bakterija koja će nam pomoći svaki dan da hrani biljku uljane repice, pšenice, soje, kukuruza…I kada skinemo usev imaćemo benefite od azotobaktera.

Kalijumske biljke kao što su suncokret, uljana repica pomoći će nam da više bude kalijumskih jona u vodenom rastvoru i samim tim obezbedi dovoljno kalijuma koji je potreban za njihov rast.

Karakteristika Bio aktiva je ta što će u što usled fitotoksičnosti soje, suncokreta smanjuje fitotoksičnost samih herbicida i brži oporavak biljke usled takve fitotoksije. Biofor aktiv preporučujemo da uradite sa dve litre, sa prvim ferbicidnim dejstvom i na taj način povećate mikrobiološku aktivnost i samim tim ishranu biljke.

Sponzorisani članak Biofor System

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica