Od cvetanja pa do berbe – OVO je sigurna zaštita maline od sive TRULEŽI!

Od cvetanja pa do berbe – OVO je sigurna zaštita maline od sive TRULEŽI!

U zavisnosti od lokaliteta zasadi maline nalaze se u fazi od početka cvetanja pa do formiranja plodova. S obzirom na nestabilne vremenske prilike i česte padavine, pravi je trenutak za proizvođače maline DA OBRATE PAŽNJU na prouzrokovača sive truleži i osiguraju kvalitetan rod.

Galenika Fitofarmacija Libreto

Prouzrokovač sive truleži ostvaruje zarazu u cvetanju maline. Plodovi koji se razvijaju iz zaraženih cvetova počinju da trule u periodu sazrevanja! Pojavi bolesti pogoduju obilne padavine i visoka vlažnost vazduha – vremenski uslovi koji su karakteristični za ovaj period godine!

Siva trulež značajno smanjuje prinos (može „odneti“ i do 80% prinosa) i tržišnu vrednost plodova, pa je veoma važno da zasadi maline budu zaštićeni od prouzrokovača sive truleži od početka cvetanja pa do berbe!

Za suzbijanje prouzrokovača sive truleži u zasadima maline, preporučujemo da primenite fungicid LIBRETO.

♦ LIBRETO sadrži aktivnu materiju fenheksamid ( 500 g/l), koja pripada grupi specifičnih botriticida, pa je veoma efikasan u suzbijanju gljiva iz familije Sclerotiniaceae.

♦ LIBRETO ima kratku karencu: samo 3 dana

♦ Količina primene: 1 – 1,5 l/ha , utrošak vode 300 – 600 l/ha

♦ Vreme primene: od početka cvetanja maline , a najkasnije 3 dana pre berbe


♦ Mešanje sa drugim preparatima: Može se mešati sa većim brojem drugih preparata, ako sa stanovišta praktične primene za to postoji potreba. Ne sme se mešati sa insekticidima kisele reakcije.

Galenika Fitofarmacija Libreto

Stručni saradnici za voćarstvo kompanije GALENIKA – FITOFARMACIJA izradili su kompletan program zaštite i ishrane maline. Program možete pronaći 👉 OVDE.


Pogledajte i kratak 👉 VIDEO 👈 o primeni fungicida LIBRETO u zasadima maline.

Preparat LIBRETO možete da pronađete u poljoprivrednim apotekama širom zemlje. Pre upotrebe preparata obavezno pročitajte uputstvo i ponašajte se u skladu sa preporukama!


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica