NITROGENIUS: BEZ gubitaka azota u zemljištu zbog intenzivnih padavina!

NITROGENIUS: BEZ gubitaka azota u zemljištu zbog intenzivnih padavina!

Ova godina je bila stvarno teška. Velika količina padavina, znači da dobar deo useva zaostaje, nije u odgovarajućem stadijumu u odnosu na period godine. I imamo jednu pojavu koja prati veliku količinu padavina, a to je spiranje azota.

Kako rešiti gubitak azota u zemljištu?

Tu postoji jedna mogućnost rešavanja, to je Nitrogenius kao prirodan izvor azota, odnosno fiksaciju azota i obezbeđivanje količine azota svakog dana i to vrlo raspoloživog. Dakle u pitanju je fiksacija azota koji se nalazi u vazduhu, azotobakra kao jedne od bakterija azotofiksatora izuzetno efikasno to radi i tu nema gubitaka. To je svakog dana biljka se obezbeđuje sa azotom i u ovakvoj godini to je izuzetno velika stavka.

Još jedna pogodnost je to što je Nitrogenius preparat koji može da radi zajedno sa bilo kojim pesticidom i izuzetno je efikasan. Prosto u ovakvim godinama je krajnja preporuka.

Na koji način biljke usvajajaju Nitrogenius?

Nitrogenius Biofor Azot

Nitrogenius ima povoljnpost da se usvaja i preko lista i zemljišta. Vrlo često mi sa azotom  imamo jednu situaciju jer je azot gost u zemlji, azot beži iz zemljišta. Sva velika količina kiše, velika količina vlage ispira azot. Drugo, zabareno zemljište znači da imate veliku denitrifikaciju, odnosno gubici su isparavanje azota. I dobijemo jednu situaciju da iako smo pođubrili sa đubrivom nemamo dovoljno azota za biljke. I onda imamo problem kao nosioca prinosa, vrlo nezgodnu situaciju nedostatka azota.

Nitrogenius Biofor Azot

Ovo je prirodan način, znači bakterija azotofiksatori, konkretno azotobakter preparat je Nitrogenius, da uspe da obezbedi biljci svakim danom lepe količine azota. To je od 40 do 80 kilograma godišnje. To su lepe količine koje mogu da se na ovaj način obezbede.

Nitrogenius Biofor Azot Bogdan Žigić


 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica