Najsavremenija zaštita PARADAJZA i dobri saveti za uspešan prinos

Najsavremenija zaštita PARADAJZA i dobri saveti za uspešan prinos

Zaštita paradajza od insekata vodotopivim đubrivima i po sistemu kap po kap je veoma efikasna uz stručne savete i blagovremenu aplikaciju.

 

Naš sgovornik, Dragan Rašković, iz mesta Počekovina kod Trstenika, podelio je sa nama svoja iskustva u korišćenju preparata Galenika Fitofarmacije i kako se kombinacija preparata i zaštita paradajza pokazala.

Što se tiče same tehnologije proizvodnje, ona je odrađena sa najsavremenijim sredstvima za zaštitu vodotopivim i đubrivima i najnovije tehnike su primenjene.

Koje su glavne bolesti sa kojima se suočavate za koje je potrebna zaštita paradajza i za koje ste našli rešenje u preparatima Galenika Fitofarmacije?

đubrivo galenika

Najveći problem oko bolesti i štetočina, predstavljala mu je siva trulež, a prisutne su bile i bolesti zemlje, tipa verticilijum i fuzarijum, navodi Dragan.

“Što se tiče insekata, tu su najveći problem bila grinja, baštenski pauk, tetranihus, kao i južnoamerički moljac paradajza tuta apsoluta. Međutim, u saradnji sa Galenikom Fitofarmacija, primenili smo najsavremenija sredstva.

Za grinju smo primenili FAROS.


đubriva Galenika

Što se tiče tute apsolute, tu smo primenili TRITON, onda smo primenili zemljišne insekticide GALITION ULTRA i TEKTON.

Pustili smo kroz sistem kap po kap GALOFUNGIN T za verticilijum ili u kombinaciji sa vodotopivim đubrivima, kao i PROMESU.


Uspeli smo dakle da uradimo punu agrotehniku, i da, što se iz datog vidi, dobijemo maksimalni prinos.

Što se tiče štetočina i bolesti, to smo sve držali pod kontrolom zahvaljujući preparatima Galenike Fitofarmacije.”


Da li su preparati Galenika Fitofarmacije dali očekivane rezultate?

paradajz u plasteniku

“Preparati Galenika Fitofarmacije dali su izuzetne efekte.

GALOFUNGIN T kroz sistem i PROMESA kroz sistem kap po kap, a i FAROS je dao rezultate kao novi preparat za tetrenihidne grinje i preparat za južnoameričkog moljca paradajza, TRITON je izuzetnu efikasnost pokazao u tome da držimo štetočine pod kontrolom.”

Zašto ste se odlučili za program zaštite kompanije Galenika Fitofarmacija?

Dragan Rašković Počekovina Galenika Fitofarmacija

“Prvo, imamo izuzetnu saradnju sa stručnim timom Galenike Fitofarmacije, sa Brankom i Sretom, odnosno Sretenom Rilakom i Stanojem Brankovićem. Njihov stručni tim je uvek dostupan.

Znači, jako su pristupačni ljudi, izuzetna je saradnja. To je vrlo bitno – da imamo međusobno korektne odnose.

A druga stvar, njihovi preparati kao i đubriva su jako pouzdani i daju rezultate konkretno ovde kod nas u praksi.

Da bi i proizvođač na kraju imao neku dobit, važan je odnos cene i kvaliteta, a što se tiče cene i kvaliteta, i cene su za taj kvalitet jako prihvatljive.”

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica