MEGAFOL: ZAŠTO su prirodni biostimulatori NAJBOLJI prijatelji svake biljke?

MEGAFOL: ZAŠTO su prirodni biostimulatori NAJBOLJI prijatelji svake biljke?

Kako na tržištu postoji veliki broj različitih folijarnih hraniva, biostimulatora i drugih proizvoda koji sadrže aminokiseline, zaista je teško odabrati proizvod koji će, primenjen u pravo vreme, doneti korist koju očekujemo.

Predstavljamo vam prirodni biostimulator Megafol proizveden isključivo od pažljivo odabranih biljnih ekstrakta.

Megafol je odličan:

✔️Protiv stresa (mraz, suša, grad, pesticidni šok…)
✔️Aktivator porasta
✔️Pokreće usvajanje hraniva

 

Megafol je prirodni biostimulator koji sadrži sledeće komponente:

1. L-Aminokiseline – oblik koji biljke mogu da usvoje. Zahvaljujući GEAPOWER tehnologiji sve potrebne aminokiseline su prisutne u Megafolu i to u obliku koji biljka zaista i usvaja. Na primer: glicin i glutaminska kiselina su važni za sintezu hlorofila i samim tim za fotosintezu. Arginin,alanin, izoleucin, valin i tirozin – ubrzavaju oporavak nakon stresa.

2. Betaini – ključna uloga im je u prevazilaženju stresa. Štite ćeliju od dehidracije zbog mraza ili suše. Regulatori osmoze. Ima ih dovoljno samo u biostimulatorima biljnog porekla


3. Vitamini – učestvuju u enzimskim procesima. Antioksidansi. Važni za zaštitu od štetnog sunčevog zračenja. Ima ih samo u biostimulatorima biljnog porekla

4. Biomolekuli – ostale važne organske komponente kojih ima samo u biljnom materijalu.

Milioni hektara širom sveta se svake godine tretiraju ovim proizvodom. Proverite zašto je Megafol® najprodavaniji biostimulator na svetu!


Megafol tehnologija

Čime biste voleli da budu tretirani proizvodi koje jedete?

Većina proizvoda koji sadrže aminokiseline na tržištu je životinjskog porekla. To znači da je za njihovu proizvodnju glavna (često i jedina) sirovina otpad klanične industrije.
Uskoro stupa na snagu nova Zakonska regulativa o biostimulatorima na nivou EU. Prema predlogu novog Zakona ovakvi proizvodi će imati vrlo ograničenu upotrebu.


U predlogu je navedeno da neće biti moguće korišćenje nakon cvetanja u svim biljnim vrstama a u voću i povrću je verovatna potpuna zabrana korišćenja. Pojedine države članice EU već su se izjasnile za potpuno brisanje iz registracije svih aminokiselinskih proizvoda životinjskog porekla.

Megafol zaštita bilja

Megafol – prva pomoć u stresnim uslovima:

1. Prolećni mrazevi – preporučuje se primena Megafol 2-3 l/ha najmanje 6 h pre početka mraza. Aktivni sastojci (betaini, glutaminska kiselina, prolin) akumuliraju se u međućelijskom prostoru, regulišu osmotski pritisak u ćeliji, zgušnjavaju citoplazmu i onemogućuju stvaranje kristala leda.
2. Suša – primena na početku sušnog perioda , doza 2-3 l/ha. Sprečava dehidraciju ćelija.
3. Stres od toplotnog udara – primeniti pre najavljenih visokih temperatura i nakon prestanka stresa. Tokom berbe osetljivih voćnih vrsta (malina, jagoda, breskva, borovnica).
4. Posle poplava – primena Megafola nakon plavljenja omogućuje značajno brži oporavak.
5. Grad – nakon pojave grada, brži oporavak i zarastanje tkiva.
6. Ublažavanje pojave fitotoksije kod primene herbicida.
7. Nakon izlaska iz zime strnih žita, zajedno sa prvim tretmanom protiv korova i bolesti.

Do sada je izvedeno više od 300 profesionalnih ogleda vezanih za primenu Megafola koji pokazuju izuzetnu efikasnost u otklanjanju posledica stresa.

Tretiranje paradajza

Sponzorisana objava: Savacoop

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica