Kiše ne prestaje, a KOROVI u KUKURUZU su sve agresivniji! Evo KAKO da ga zaštitite na VREME!

Kiše ne prestaje, a KOROVI u KUKURUZU su sve agresivniji! Evo KAKO da ga zaštitite na VREME!

Setva kukuruza ove sezone odvija se otežano usled aktuelnih vremenskih prilika i učestali kišnih perioda koji neretko zaustavljaju ovu najvažniju ratarsku operaciju. Sa druge strane, pritisak korovskih biljaka je u ovom trenutku izuzetno visok.

Pravo je vreme da se pozabavimo zaštitom useva kukuruza od korova. Pitali smo stručnjaka iz kompanije Galenika Fitofarmacija šta se od njihovih preperata pokazalo kao efikasno u ovoj vrsti borbe.

,,Upotrebom pouzdanih proizvoda možemo da obezbedimo čist usev i siguran prinos. Galenika fitofarmacija obezbedila je ne samo efikasna, nego i ekonomična rešenja, što je posebno značajno u uslovima, nikad skuplje setve. Plamen je najpouzdaniji proizvod u usevu kukuruza za suzbijanje širokolisnih korova na terenu i jedan je od najzastupljenijih preparata za suzbijanje tvrdokornih korova. Pokazuje visoku efikasnost u suzbijanju palamide, poponca, ambrozije, gorušice, boce, ali i mnogih drugih korovskih biljaka.

Skaut je izrazito fleksibilan preparat, štiti usev kukuruza u dužem vremenskom period, jer pored folijarnog delovanja poseduje i odličnu perzistentnost. Duži vremenski period rešava nicanje semenskih korova. Ukoliko se iz primenjuje samostalno, potrebno je dodati okvašivač – Alteox T Prima. Okvašivač smanjuje površinski napon vode i poboljšava kvašenje tretirane površine, naročito kod korova koji imaju voštanu prevlaku na listovima. Za suzbijanje uskolisnisnih korova, preporučujemo proizvode Talisman i Persej.

Talisman je najprodavaniji preparat na bazi nikosulfurona u usevu kukuruza. Formulisan je u obliku savremene OD formulacije. Sadrži visoko rafinisano biljno ulje i više od 20% uljanih emulgatora. U toku jedne godine na istom terenu može se primeniti jedanput ili dvaput, u takozvanoj ,,split aplikaciji”.

Persej se koristi za suzbijanje jednogodišnjih i višegodišnjih, uskolisni i nekih širokolisnih korova. 5 do 10 dana nakon primene preparata dolazi do pojave simptoma u vidu nekroze i laganog odumiranja korova.

Kako bi dodatno povećali prinos i kvalitet zrna, naša kompanija obezbedila je proizvod Foligal Feed Super. Foligal Feed Super je specijalizovano folijarno đubrivo koje sadrži mikro i makroelemente. Primenom Foligal Feed Super pokreću se najznačajniji mehanizmi u biljci odgovorni za formiranje visokog prinosa. Primenom Foligal Feed Super postižemo ubrzan i ravnotežen porasr kukuruza, povećanu sintezu hlorofila i ugljenih hidrata, bolje iskorišćenje vode i hranljivih materija iz zemljišta, povećavamo otpornost biljaka i osiguravamo veći prinos kukuruza”.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica