Kako je bilo na Danima jabuke i breskve u Pančevu

Kako je bilo na Danima jabuke i breskve u Pančevu

Kompanija „Galenika – Fitofarmacija“ u saradnji sa Poljoprivredno stručnom službom Instituta Tamiš iz Pančeva ove nedelje je organizovala svoje druge po redu Dane jabuke i breskve. Na ovoj manifestaciji su brojni voćari iz raznih krajeva Srbije mogli da se uvere u efekte koji se dobijaju primenom pesticida i đubriva u voćarstvu i upoznaju sa novinama i ponudom sredstava za zaštitu ove kompanije.

„Galenika-Fitofarmacija“ svake godine upotpunjuje svoj asortiman proizvoda u skladu sa potrebama i željama poljoprivrednika u Srbiji. Zato sada ona može da se pohvali činjenicom da svojim proizvodnim programom u potpunosti zadovoljava sve potrebe jednog voćarskog zasada, od plavog prskanja bakarnim preparatima, sve do insekticida i fungicida sa kratkom karencom koji se koriste pred berbu.

Galenika-Fitofarmacija – preparati za zaštitu voća

Ove godine „Galenika-Fitofarmacija“ je u svoju ponudu uvrstila i preparat Galileo, na bazi ditianona, koji je značajno upotpunio ponudu sredstava za zaštitu jabuka. Više o ovogodišnjim novinama rekao nam je Predrag Milovanović, predstavnik „Galenike-Fitofarmacije“.

Ono što bi takođe trebalo napomenuti to je da naša kompanija polako ulazi i u distribuciju monomineralnih mikroelemenata, kao i folijarnih đubriva. Naime, ovakav vid savremene proizvodnje iziskuje visoku tehnologiju. Ona mora da prati vsiok i kvalitetan prinos, pa traži i upotrebu velikog broja đubriva, kako jesenjih, koja se koriste preko zemljišta, tako i folijarnih i onih koja idu preko sistema kap po kap“, ističe Milovanović.

Galenika-Fitofarmacija u prestonici dobrih vinograda i vrhunskih vina

Ova godina je za voćare bila puna izazova. Prve probleme stvorilo im je izmrzavanje, odnosno kasni prolećni mrazevi u vreme kada su mnoge voćke već počele da cvetaju. Osim toga, nevolje koje su naišle kasnije, poput bolesti i štetočina, mnogima su prepolovile rod. 

Zato će, izgleda, u vreme berbe ove godine moći da se pohvale jedino oni voćari koji su tokom cele godine slušali savete i preporuke stručnjaka i pravilno primenjivali sve agrotehničke mere. Dobri preparati za zaštitu u ovom poslu odigrali su važnu ulogu, a svaki dobar voćar će u njih će sigurno svrstati one iz kompanije „Galenika – Fitofarmacija“.

Sagovornici:
dr Predrag Milovanović, “Galenika-Fotofarmacija”
Vladimir Lazarov
Siniša Tadić
Kajica Ostojić, voćar iz Bele Crkve

 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica