Kako da EFIKASNO suzbijete fitofagne GRINJE u zasadu jabuke!

Kako da EFIKASNO suzbijete fitofagne GRINJE u zasadu jabuke!

U voćarskoj proizvodnji, u prethodnim vegetacionim sezonama, ozbiljne probleme su stvarale fitofagne GRINJE. U zasadima jabuke smenjivale su se populacije crvene voćne grinje Panonychus ulmi, običnog paučinara Tetranychus urticae i populacije eriofidnih grinja.

Kompanija Galenika Fitofarmacija je proširila svoju paletu proizvoda i poljoprivrednim proizvođačima ponudila efikasno rešenje za suzbijanje grinja – Faros. Pitali smo Ivana Stevanovića, stručnjaka iz ove kompanije, da nam pojasni na koji način Faros pomaže zasadima jabuka.

,,Veoma je važno naglasiti da Faros primenjen na višim temperaturama tokom letnjeg perioda pokazuje izuzetno dobro inicijalno i rezidualno delovanje. Adekvatno primenjen, 4 do 5 dana, pokazuje punu efikasnost a nakon njegove primene će voćnjaci biti zaštićeni dug period.

U velikom broju voćarskih i regiona gde je primenjen Faros rešen je problem fitofagnih grinja. U prilog tome govore iskustva u primeni i zadovoljstvo korisnika”.

Efikasnost Farosa potvrdio je i Ivan Tomić, dipl.inž. iz Slankamena:

,,Radio sam pre Farosa jedan drugi preparat. Ajde, neću reći koji sam radio. I imao sam. Malo je nedostajalo da završim za jedan atomizer, znači za nekih otprilike 2 ha, pa sam to uradio sa Farosom. Posle se ispostavilo, ovo što sam radio sa tim drugim preparatom, da sam to morao ponoviti posle, između petnaestak i dvadeset dana. Ponovio sam sa Farosom i posle tretmana sa Farosom sam to je isto bilo u redu. A ova 2 ha koje sam radio Farosom jednom, to više nisam morao ponavljati. Tako da, mogu reći da sam izuzetno zadovoljan sa tim preparatom”.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica