Evo kako biljci da OBEZBEDITE čist azot tokom vegetacije

Evo kako biljci da OBEZBEDITE čist azot tokom vegetacije

Svedoci smo otezanog snadbevanja azotnim đubrivima. Sa jedne strane je problem cena a sa druge mogućnost da se đubriva nabave. Najveća količina hraniva dolazi iz naše zemlje.

Zemlja je najveći rezervoar hraniva. Azotobakter radi fiksiranje azota iz vazduha. To je besplatni azot koji postoji u vazduhu. Vazduh ima veliku količinu azota. Bakterija azotobakter sadrzana u novom proizvodu Biofora aktiva pod nazivom Nitrogenius ima mogućnost sa dva sloja azotobaktera da radi fiksaciju azota.

To se dešava u samoj zoni korenovog sistema. Zona ishrane, mesto gde biljka treba da usvoji hranu je upravo zona same biljke, samog korena. Tih 2 mm su najvaznija jer se tu desava aktivno usvajanje hraniva. Nitrogenius je mogućnost da se na prirodni način obezbedi od 40 do 80 kg čistog azota u toku vegetacije.

Tu nema ispiranja, nema gubitaka u pitanju je prirodni proces koji ne moze da bude višak, ne moze da bude negativnog delovanja. Smanjenje unošenja azotnih đubriva mozemo da nadoknadimo unošenjem azotobaktera u preparatu Nitrogenius.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica