Biofor tehnologija – Kako da PRIRODNO povećate plodnost zemljišta?

Biofor tehnologija – Kako da PRIRODNO povećate plodnost zemljišta?

Biofor System, kompanija specijalizovana za istraživanja i razvoj u mikrobiologiji, prošle nedelje održala je jedan skup, kome je prisustvovalo više od 400 proizvođača i korisnika biofor proizvoda.

Direktor kompanije Bogdan Žigić kaže da je ovo bila važna stavka da bi se svi dugogodišnji korisnici Biofor preparata okupili na jednom mestu i razmenili informacije i naučili nešto novo. Pored Bogrdana Žigića još jedan od osnivača ove kompanije i zagovornika mikrobiologije jeste i Vera Raičević koja ističe da je zemljište veoma važan resurs u poljoprivrednoj proizvodnji.

“Zemljište je jedan od najvažnijih resursa u poljoprivrednoj proizvodnji, a bojim se da ga mi ne shvatamo ozbiljno. Ne čuvamo ga za neke buduće generacije. Izvor plodnosti zemljišta zavisi od hemijskih i fizičkih komponenti. Zato moramo voditi računa podjednako o svim tim komponentama, ako hoćemo održivu poljoprivrednu proizvodnju. Još onog momenta kada je osnovana firma, pre 17 godina, imperativ je bio da pričamo i da radimo na kvalitetu zemljišta, jer će samo kvalitet zemljišta moći da se odrazi na prinos”, objašnjava prof dr Vera Raičević.

Mikorbiološka đubriva poznata su proizvođačima po svom kvalitetu i potpuno prirodnom principu delovanja.

“Biofor tehnologija podrazumeva da zemljište koristi mikroorganizme i njihove osobine. Podrazumeva da oni imaju glavnu ulogu i da potpomažu proces stvaranja materija u zemljištu, jer je to ono što oni najbolje znaju da rade. Mikroorganizmi su alati samog zemljišta. Čovekvo znanje može da pomogne samo da što bolje upoznamo njihove osobine i funkciju i da im pomognemo da zemljištu vrate plodnost. To su prirodni procesi koji se dešavaju zemljištu”, rekao je Bogdan Žigić.

čovek drži kukurz pokazuje na korenov sistem

O kvalitetu đubriva govore i zadovoljni korisnici koji već duži iz godina koriste preparate kopmanije Biofor sistem.

“Mi Biofor preparate koristimo već 2 godine. Prošle godine smo koristili preparat Biofor Active u kukuruzu i to se pokazalo veoma dobro. Razlika je velika u prinosima. Zato smo odlučili da nastavimo koristimo ove preparate. Sledeći koji smo upotrebili je BioPlug za razgradnju žetvenih ostataka. Ovaj preparat se takođe veoma dobro pokazao. Sada smo koristili Biofor Active i BioEho u pšenici, verujemo da će i to imati efekta”, kaže Gradimir Popov iz Botoša koji je na ovom skupu otkrivo još puno novih stvari koje će primeniti u svojoj proizvodnji.


Kristian Todorov iz Banatskog Novog Sela preparate Biofor System koriste već 5 godina i sve što je saznao na ovom skupu biće jako korisno za njegovu proizvodnju. Kako kaže prezadovoljan je novim preparatom Nitrogenius.

Od ove godine koristimo novi preparat Nitorgenius, koji pomaže u usvajanju azota na našim njivama i verujem da ćemo sa njima imati jako dobre rezultate. Sa Biofor Systemom sarađujemo već 5 godina na obostrano zadovoljstvo i mislim daće tako biti još dugi niz godina”, rekao je Kristian Todorov iz Banatskog Novog Sela.

Sagovornici: dpl.inž Bogdan Žigić, direktor Biofor System
prof.dr Vera Raičević, Biofor Syste
Gradimir Popov iz Botoša
Kristian Todorov iz Banatskog Novog Sela


Biofor System

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica