95 ODSTO suncokreta niče UJEDNAČENO – Ova đubriva koji daju ODLIČNE rezultate!

95 ODSTO suncokreta niče UJEDNAČENO – Ova đubriva koji daju ODLIČNE rezultate!

Predrag Medić u katastarskoj opštini Aleksandrovo gaji suncokret i već preko 10 – 12 godina sarađuje sa kompanijom Biofor System. Kada je čuo za ova mikrobiološka đubriva Predrag je kupio nekoliko perarata, a onda i počeo da koristi sve njihove preparate. 

Prvo je počeo da koristi preparat Biofor Soya-u i za svih 12 godina koristio je isti preparat i kako su se preparati dopunjavali tako je naš domaćin i dodavao preparate u svoju proizvodnju. Trenutno koristi sve njihove preparate i veom je zadovoljan sa njihovim rezultatima.

Ali nije samo ovaj domaćin zadovoljan, već i njegove biljke i zemljište. Posebno veliku i značajnu ulogu na njegovim njivama imao je BioPlug preparat za razgradnju žetvenih ostataka. Predrag primećuje na svojim njivama kada pred setvu izađe da izmeri temepraturu zemljišta i pokazuje se da je njegova zemlja za stepen toplija nego zemlja njegovog komšije. Onda naš proizvođač može da zna kada da uđe u setvu.

“BioPlug je jedna jako dobra stvar, koja pomaže kod tih žetvenih ostataka i pretvara ih u kvalitetniju zemlju. Lakša je ta osnovna obrada zemljipta, priprema za setvu. Bilo je specifičnih godina kada je bilo suve. Ali i kad aje bilo ekstremno suvo ja sma mogao moju njivu dapoorem”, kaže Predrag.

Suncokret je posejan 6. ili 7. aprila, pre toga je bačeno veštačko đubrivo. ovaj domaćin svake  godine tretira seme sa Biognezdom, pre svetve i zbog togqa je suncokret u roku od 24 sata nikao ujednačeno čak 95 odsto.  Posle setve je rađeno tretiranje protiv korova gde je korsitio i Biofor Active, koji se takođe i dobro pokazao na nihvama ovog domaćina. Prskanje je uspelo i nije bilo potrebe za korekcijom. Špartanje i međuredna obrada i 25. maja je bila poslednja kiša i odmah nakon te kiše je Predrag obavio tretman fungicidom i BioEhom. BioEho je bio još jedan korak da se osigura rod suncokreta. Posle toga ostaje da se sačeka vršidba suncokreta.

“Ja sam zadovoljan sa svojim prinosima. Od kako koristim Biofor preparate nekako sam malo sigurniji i smireniji. Vidi se da su ovo zdrave biljke da mogu da istrpe ekstreme, kojih ima svake godine. Kada je tretiramo sa Biofor preparatima biljke to lakše prevazilaze i prinos bude super”, kaže Predrag Medić.

Biofor System

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica