Sadnice borovnice čiji kvalitet zadovoljava svetske standarde

Sadnice borovnice čiji kvalitet zadovoljava svetske standarde

O tome koliko je borovnica cenjeno i traženo voće govori i podatak da Holanđani umesto kesice čipsa svojoj deci za užinu pakuju kutiju borovnica. Potražnja, ali gajenje borovnice, poslednjih godina, postaje sve intenzivnije i u našoj zemlji. Međutim, svaka uspešna i isplativa proizvodnja zavisi od kvaliteta samih sadnica. Kompanija Prima blueberry raspolaže visokokvalitetnim sadnicama borovnice i tako povećava uzgoj i prodaju svežih i prerađenih plodova ovog voća.

Prima Blueberry DOO iz Belanovice ove jeseni na raspolaganju ima vrhunske sadnice borovnice. Naša kompanija ima ogromno iskustvo. Prvi smo u Srbiji počeli proizvodnju borovnice. Podigli smo do sada preko 100 ha plantaža u svim krajevima naše zemlje. Pored toga svim poljoprivrednicima dajemo savete kako da sadite i gajite ove biljke”, kaže direktor kompanije Prima blueberry, Ivan Đukić.

Isplativost gajenja borovnice bitno je svakom voćaru koji želi ozbiljno da se bavi gajenjem ove kulture. Ipak, do dobre zarade može se doći samo ako se odaberu i dobre sorte ovog voća. Kompanija Prima blueberry na raspolaganju ima 5 sorata borovnice.

Sadnice borovnice čiji kvalitet zadovoljava svetske standarde - © Prima blueberry


Djuk
– rana sorta borovnice koja se i najviše gaji. Kasno cveta, a stiže rano za berbu. Ima krupan i čvrst plod i veoma je tražena sorta.

Drejper – nova sorta, ali se intenzivno gaji od 2003. godine i dalje daje odlične rezultate. Ima veoma dobar prinos, krupan i čvrst plod, što omogućava duže čuvanje u svežem stanju.

Hjuron – nova američka sorta. Stiže samo par dana posle Djuka. Na oglednim plantažama dao je čak i bolje rezultate od Djuka. Ima krupan i čvrst plod i odličan ukus. Može da se čuva duže u svežem stanju zbog čvrstine svog ploda.

Liberti – kasna sorta dobrog ukusa, čvrstine i krupnoće ploda. Treba je gajiti zbog više cene koja se postiže pri kraju sezone.

Aurora – najkasnija sorta borovnice. Ima plod odličnog ukusa i dobar prinos. Interesantna je zbog produžene sezone berbe i dobre cene koja se tada na tržištu postiže.

Sadnice borovnice čiji kvalitet zadovoljava svetske standarde - © Prima blueberry

“Sadnice su stare dve godine, visine od 40 do 60 cm, a uvezene su iz Holandije i vrhunskog su kvaliteta”, objašnjava Ivan Đukić.

Prima blueberry ima iskustvo u gajenju borovnice od samog početka intenzivne proizvodnje u Srbiji, ali i u pakovanju i prodaji svežih plodova ovog voća. Domaćem i tržištu Evropske unije ova kompanija nudi ozbiljne količine sveže borovnice, u raznim pakovanjima, čiji kvalitet zadovoljava najstrože svetske standarde.

Za više informacija posetite sajt www.prima-blueberry.com

Kontakt:  063/640-045 Ivan Đuknić 

Sagovornik: Ivan Đuknić, direktor Prima blueberry

Komentari (1)

Dragan

2021-11-19 14:42:13

Koju vrstu borovnice zasaditi na visini do 400m.Hvals

agromedia

2022-01-10 13:52:39

Poštovani Dragane, na našem sajtu imate prijavu za BESPLATAN vodič za gajenje borovnice, tamo možete pronaći odgovor na ovo pitanje. Svakako važno je konsultovati se sa nekim savetodavcem iz Vašeg kraja koji najbolje poznaje klimu, teren i zemljište. Srdačan pozdrav!

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

.