Bespovratna sredstva za sufinansiranje voćarske proizvodnje

Bespovratna sredstva za sufinansiranje voćarske proizvodnje

Da bi se podstaklo povećanje površina zasada voća pod sistemom protivgradnih mreža u AP Vojvodini, raspisan je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava. Ta podsticajna sredstva biće opredeljena za sufinansiranje nabavke elemenata sistema za protivgradnu zaštitu sa naslonom za voćarsku proizvodnju.
 

Protivgradna zaštita u voćarskoj proizvodnji - © Agromedia

Podsticajne linije u ovom konkursu biće izdvojene za nabavku elemenata sistema za protivgradnu zaštitu sa naslonom i bez naslona za voćarsku proizvodnju na površini od 0,5 do 10 hektara.

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu iznosiće do 320 miliona dinara.

Ta sredstva iznosiće do 60% od ukupne vrednosti investicije. Fizička lica i preduzetnici čija je investicija na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, lica mlađa od 40 godina i žene dobiće bespovratna sredstva za podršku do 70% od ukupne vrednosti investicije. 

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 31.05.2017. godine.
 

Sistem za navodnjavanje - © Agromedia

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, pored ovog, raspisao je i konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje sistema za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara. Pored tog, Sekretarijat je objavio i konkurs za bespovratna sredstva za sufinansiranje biljne proizvodnje u zaštićenom prostoru na teritoriji AP Vojvodine u 2017. godini.

Više o uslovima konkursa i načinu prijave možete pogledati na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica