Užičkim stočarima bespovratna sredstva za kozarstvo i ovčarstvo

Užičkim stočarima bespovratna sredstva za kozarstvo i ovčarstvo

Fondacija „Ana i Vlade Divac” u saradnji sa gradom Užice, a u okviru projekta „Divac poljoprivredni fondovi u gradu Užicu”, raspisala je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava. Ovi podsticaji namenjeni su razvoju kozarstva i ovčarstva i iznose 3.700.000 dinara.

 

Bespovratna sredstva za razvoj kozarstva i ovčarstva u Užicu - © Pixabay

Na konkurs mogu da se prijave svi koji imaju mesto prebivališta na teritoriji grada Užica. Sredstva su namenjena za najmanje 20 stočara, a prednost će imati mladi poljoprivrednici.

Iz Fondacije navode da će se ovi podsticaji dodeljivati u robnoj vrednosti. Oni će uključivati nabavku 6 umatičenih grla alpskih koza starosti 10-20 meseci ili 7-8 umatičenih ženskih jagnjadi rase sjenička pramenka, starosti najmanje 3 meseca, a minimalne težine do 30 kilograma.

Oni koji po ovom konkursu budu ostvarili prava na sredstva moraće da iz sopstvenih sredstava kupe još dve koze ili dva-tri jagnjeta pre nego što dobiju donaciju. Takođe, moraće da do druge polovine 2019. godine imaju u stadu najmanje 16 umatičenih grla koza, odnosno da do druge polovine 2020. godine broj ženskih umatičenih grla ovaca u stadu bude najmanje 20.

Konkurs je otvoren od 06. do 24. marta 2017. godine.

Više o uslovima konkursa pročitajte na sajtu Fondacije Ana i Vlade Divac.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica