Traže se stručnjaci za kontrolu mleka

Traže se stručnjaci za kontrolu mleka

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je konkurs za zapošljavanje u Nacionalnoj laboratoriji za kontrolu mleka, što je uslov za početak rada te nezavisne laboratorije na koju se u Srbiji godinama čekalo i za čije je opremanje novac obezbeđen iz budžeta Evropske unije i Srbije. 

 

Ta laboratorija, kao deo Direkcije za nacionalne referentne laboratorije (DNRL) u Batajnici, u potpunosti je opremljena, a biće puštena u rad kada se okonča konkurs za zapošljavanje stručnjaka. U Nacionalnoj laboratoriji za kontrolu kvaliteta sirovog mleka opremljena su odeljenja za ispitivanje hemijskog sastava mleka, aflatoksina u mleku i hrani, prisustva bakterija i virusa u hrani.

Ministarstvo je objavilo konkurs za prijem u radni odnos izvršilaca za četiri radna mesta. Rok za podnošenje prijava je osam dana od dana objavljivanja konkursa u oglasima Nacionalne službe za zapošljavanje.
Otvaranje Nacionalne laboratorije za kontrolu kvaliteta sirovog mleka značiće početak nezavisne kontrole sirovog mleka, kao polazne sirovine za proizvodnju mleka i mlečnih proizvoda, na teritoriji cele zemlje, ali i privođenje kraju dugogodišnjeg uspostavljanja sistema nacionalnih referentnih laboratorija.

Izvor: Dnevnik

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

.