Pokrajinska vlada izdvojila 97 miliona dinara za komasaciju i ribnjake

Pokrajinska vlada izdvojila 97 miliona dinara za komasaciju i ribnjake

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu dodelio je ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva,  za postupak komasacije i za podizanje novih i rekonstrukciju postojećih ribnjaka.

Ribnjak - © Pixabay

Za podizanje novih i rekonstrukciju postojećih ribnjaka sekretarijat za poljoprivredu izdvojio je 24 miliona dinara dok ukupna vrednost ugovora iznosi 38 miliona dinara. Potpisano je pet ugovora.

Kada je reč o postupku komasacije potpisano je 11 ugovora sa osam lokalnih samouprava vrednih 218 miliona dinara.

Resorni sekretar Vuk Radojević je najavio da će i u narednoj godini ove mere agrarne politike biti nastavljene i da su sredstva predviđena u predlogu budžeta za 2018. godinu.

On je ukazao da će budžetom za 2018. godinu, akcenat biti stavljen na mlade poljoprivrednike do 40 godina. Finansijski iznos za ovu podršku je udvostručen, u odnosu na 2017. godinu, u cilju podrške ostanka mladih na selu i njihovom bavljenju poljoprivredom.

Radojević je izneo uverenje da će resorni sekretarijat i u narednoj godini nastaviti tempom iz 2017, gde je Pokrajinska vlada bila po prvi put u prilici da koncipira agrarni budžet Vojvodine, i gde je do sada izdvojeno najviše sredstava.

U ovoj godini, unapređene su postojeće mere agrarne politike, uvedene nove mere, povećani finansijski iznosi za poljoprivredna gazdinstva, i načinjeni krupni iskoraci u podršci vojvođanskih poljoprivrednika. Kako je Radojević rekao, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu će uvažavajući IPARD program, sa ovom politikom nastaviti i u 2018. godini.


Izvor: RTV

Tekstovi o sličnim temama:

Mere fleksibilnosti podstiču tradicionalnu proizvodnju


Premije za mleko ostaju iste, promene se očekuju od 2019. godine

IPARD: Uskoro prvi poziv za nabavku traktora


Naredne godine 825 miliona dinara za razvoj zadruga

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica